Kotigastronomin Pata-ainekset matkalle mukaan : )

629383.jpg

Erinomaisia tuotteita karavaanareille, mökkiläisille sekä patikointiaharrastaville.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kotigastronomin pata-ainekset ovat nopeatekoisia ja tilaa säästäviä tuotteita. Voit lisätä pata-aineksen sekaan lihaa, kasviksia, makkaraa, lihapullia, kanasuikaleita jne.

Erittäin paljon käytettyjä tuotteita reissatessakin.

Intian Pata


Ainekset (200 g; riisiä, kasviksia ja mausteita) vesi (9 dl) ruskistettu ja maustamaton jauheliha, liha tai kana (n.300 g). Kasvispadan saat korvaamalla lihan soijarouheella (3 dl soijarouhetta vastaa 300 g jauhelihaa, soijarouhe tulee ensin liottaa).
Yhdestä 200 g:n pussista tulee reilut 4 henkilön annokset.
Pata on vaivatonta tehdä ja aina tulee takuuvarma ja herkullinen lopputulos. Valmistusaika on n. 25 min, josta 20 min haudutusta. Intian Padassa on hieno pehmeän curryn maku. Inkivääri ja korianteri antavat padalle itämaisen eksotiikan, omena ja ananas oman makuarominsa. Valmis pata on vähäsuolainen; suolapitoisuus on vain 0,4 %.
Ainekset: Riisi, curry, valkosipuli, inkivääri, korianteri, mustapippuri, kurkuma, sipuli, paprika, omena, ananas, tomaatti, rasvajauhe, muunnettu maissitärkkelys (E1422), sokeri, hiivauute, soijakastikejauhe, E621, E330.

Laktoositon, gluteeniton ja maidoton, vähäsuolainen

 

Italian Pata

Ainekset (200 g; spaghettia, kasviksia ja mausteita) vesi (9 dl) ruskistettu ja maustamaton jauheliha, liha tai kana (n.300 g).
Herkullinen Bolognese-tyyppinen pata syntyy nopeasti n. 15 minuutissa, josta 10 min haudutusta. Paprika, tomaatti, valkosipuli ja yritit antavat padalle täyteläisen maun, ripaus chiliä ja cayennea lempeän italialaisen tulisuuden. Vähäsuolainen; valmiin padan suolapitoisuus on 0,4 %.
Ainekset: Spagetti, paprika, tomaatti, valkosipuli, cayennepippuri, oregano, basilika, sipuli, chili, porkkana, mustapippuri, rasvajauhe, muunnettu maissitärkkelys (E1422), sokeri, hiivauute, suola, E621, Paprika- ja yrttiaromi.

Laktoositon ja maidoton, vähäsuolainen.

 

 

Kasvispata

Vahvan makuinen kasvispata. Helppo valmistaa; mukana spagetti tai riisi, mausteet, saostimet ja hieno maku. Lisätään pakastekasviksia tai kuivattuja kasviksia.

Ainekset: Riisi tai spagetti, muunnettu maissintärkkelys, rasvajauhe, (rapsi), paprika, tomaatti, porkkana, sipuli, maustepippuri, paprika, ruohosipuli, inkivääri, kasvisliemivalmiste, mausteuute (persilja, purjosipuli, selleri, mustapippuri), porkkanauute, hiivauute, sokeri.

Vinkki:
Risotto, lisää 200-300 g jauhelihaa.
Myös lasten makuun! Laktoositon, maidoton ja riisipohjaisena gluteeniton.

Paino 180 g / pussi.

Pussista tulee Valmista pataa noin 1,5 litraa.

 

 

Paella Pata

Hienolla äyriäisaromilla maustettu mieto pata-aines, joka maistuu myös perheen peinimmille. Pata-aines pussin lisäksi tarvitset vain ruskistettua kanaa ja/tai simpukoita, katkarapuja ja/tai pakasteherneneitä.

Ainekset: riisi, sipuli, valkosipuli, tomaatti, kala, äyriäinen, mustapippuri, kurkuma, sitruuna, muunnettu maissintärkkelys (E 1422), rasvajauhe, hiivauute, sokeri, maltodextriini (maissi), lisätty suola ja arominvahvenne (E621).

Valmistus: Ruskista broilersuikaleita padassa. Lisää 9 dl vettä, kiehauta ja lisää pussin sisältö kokoajan sekoittaen. Lisää halutessasi katkaravut, herneet ym. Anna kiehua hiljalleen 20 - 25 minuuttia, silloin tällöin sekoittaen. Anna vetäytyä hetki enen tarjoilua.

Laktoositon, gluteeniton ja maidoton.

Paino 190 g / pussi.

Pussista tulee valmista pataa saat noin 1,5 litraa.

 

 

Tex Mex pata

Mm. juustokuminalla, tulisella chilillä ja cayennella maustettu Meksikolaistyyppinen pata. Padan valmistat helposti ja vaivattomasti puolessa tunnissa ja lopputulos on varma.

Ainekset: Riisi, paprika, tomaatti, valkosipuli, cayenne, oregano, basilika, sipuli, chili, porkkana, mustapippuri, rasvajauhe, muunnettu tärkkelys (E1422), sokeri, hiivauute, suola, E621, paprika- ja yrttiaromi.

Valmistus: Ruskista 300 - 400 g jauhelihaa padassa. Lisää 9 dl vettä. kiehauta ja lisää pussinsisältö kokoajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 15 min. silloin tällöin sekoittaen.

Laktoositon, gluteeniton ja maidoton.


Paino 200 g / pussi.

 
Pussista tulee Valmista pataa noin 1,5 litraa.

 

 

 

Thai Pata

Ainekset: Riisi, muunnettu maissintärkkelys (E1422), rasvajauhe, paprika, valkosipuli, sipuli, inkivääri, chili, aromit (kala, sitruunaruoho, kaffir-limetinlehti, kookos, curry, paprika), hiivauute, suola (0,5% valmis pata), happamuudensäätöaineet (E330).

Valmistusohje: Ruskista 300 g maustamattomia broilerinpaloja. Sekoita kattilassa pata-ainekset ja 9 - 10 dl vettä, lisää broilerinpalat. Anna kiehua hiljalleen reilu puoli tuntia. Lisäksi pataan sopivat monet kasvikset.

Laktoositon, gluteeniton ja maidoton.

 

 

 

Lasagne- ja pastakastike-ainekset

Ainekset: Mustapippuri, tomaatti, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, oregano, basilika, muunnettu maissitärkkelys (E1422), aromit (yrtti, juusto, ruskeakastike, paprika), maitojauhe, rasvajauhe, vehnäjauho, hiivauute, suola (0,6 % valmis tuote), sokeri.

Tästä herkullisesta Kotigastronomi-uutuudesta valmistat helposti niin lasagnen, pastakastikkeen kuin jauhelihapizzankin.

Täyteläisen makuinen lasagne valmistuu käden käänteessä. Työlästä juustokastiketta ei tarvitse valmistaa, tarvitset vain pastan, lihan ja nesteen. Voit kuorruttaa halutessasi juustoraasteella.

Yhdestä pussista riittää lasagne-aineksia 4-6 henkilölle ja pastakastiketta jopa 12 henkilölle.

Lasagne: Sekoita ainekset, 2 dl ruokakermaa ja 9-10 dl vettä, kiehauta. Lisää ruskistettu jauheliha (n. 500 g) ja sipuli. Voitele vuoka, lisää kerroksittain kastike ja lasagnelevyt. Laita päällimmäiseksi kastiketta ja juustoraastetta. Paista uunissa 200 C:ssa n. 40-45 min. Valmis ruoka on vähälaktoosinen, suolapitoisuus on vain 0,6 %.


Pastakastike: Sekoita 1 dl (48 g) aineksia, 2 dl vettä, 2 dl ruoka-kermaa. Kiehauta. Bolognese-kastike: 1 dl (48 g) aineksia ja vettä 3-4 dl. Kiehauta.

Vähälaktoosinen.

 

Lihapulla-ainekset

Ainekset: Korppujauho, valkuaisjauhe, suola (2% valmis seos), maustepippuri, kurkuma, chili, muskottipähkinä, kardemumma, kumina, sarviapila, sipuli.

Käyttö: Mausteena, jatke- ja kiinteytysaineena mureketaikinoissa.

Valmistus: Lisää 2 dl kermaa (tai kivennäisvettä) ja ½ dl vettä 1 dl:aan (70 grammaan) Lihapulla-aineksia. Anna turvota 5 minuuttia ja sekoita 500 grammaan jauhelihaa ja muotoile lihapulliksi tai pihveiksi.


Lihapulla-aines, Soijapohjainen

Ainekset: Soijaproteiini, mausteet (sipuli, valkopippuri, maustepippuri, mustapippuri, sinapinsiemen valkosipuli, paprika, korianteri), perunarae, suola (7,3%),perunajauho,hiivauute, gluukoosi.

Valmistus: Laitetaan n. 1 dl jauhetta 400 g:n jauhelihaa, johon lisätään 1,5 dl nestettä.

 

Uunivuoka-ainekset

Ainekset: Mausteet (mustapippuri, tomaatti, sipuli), maitojauhe, muunnettu maissi-tärkkelys (E1422), aromit (tomaatti, juusto, basilika), suola (valmis tuote 0,8%), hiivauute, sokeri.

Tästä monikäyttöisestä tuotteesta voit tehdä todella hyvän makuisen makaronilaatikon, maukkaan jauheliha-perunavuoan tai suussa sulavan kasvisgratiinin. Siitä valmistuu helposti myös herkullinen lohi-perunavuoka tai vaikkapa kaalilaatikko.

Valmistus on todella helppoa, ruoka-aineiden lisäksi et tarvitse muuta kuin Uunivuoka -ainekset, maitoa ja vettä.

Makaroni- ja perunalaatikko maistuvat varmasti koko perheelle, yhdestä pussista valmistuu peräti 8 annosta. Aineksista voi tilanteen mukaan käyttää myös pienemmän osan kerrallaan.

Valmis ruoka on vähälaktoosinen ja sen suolapitoisuus on vain 0,8%.