<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Perunasalaatti
Paistettu broilerin rinafilee
Curry- /Sinihomejuustodippikastike
Raparperipiirakka
Rooibos-raparperijuoma
Raikas salaatti
kurkkua
tomaattia
erilaisia salaatteja
paprikaa
Kotigastronomien Salaattikastiketta
Valmista kastike pussin ohjeen mukaan. Valmista salaatti ja valuta päälle salaattikastiketta.(Italialainen, Kreikkalainen tai Ranskalainen).
Pyhä yksinkertaisuus
tomaattilohkoja
Ripottele päälle Kotigastronomien Vegetarian aromimaustetta.
Perunasalaatti uusista perunoista
1 l uusia perunoita
1 punasipuli
Ruohosipulia (tai tilliä tai rosmariinia)
Kotigastronomien Salaattikastiketta
Valitse pieniä perunoita. Keitä uudet perunat suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa sipuli suikaleiksi tai renkaiksi. Laita perunat ja sipuli kulhoon. Valmista salaattikastike pussin ohjeen mukaan. Kaada salaatti-kastike lämpimien perunoiden päälle, jotta ne imevät makua kastikkeesta ja anna jäähtyä ennen tarjoilua. Koristele pienellä nipulla ruohosipulia (tai tilliä/rosmariinia).
Paistettu broilerinrintafile
4 maustamatonta broilerin rintafileetä tai minuuttipihviä
Kotigastronomien valmista broilermarinadia
Marinoi maustamattomat broilerin rintafileet Broiler marinadilla. Marinointiastian käyttö nopeuttaa marinointia.. Paista fileet pannulla tai grillissä kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi. Anna jälkikypsyä vielä hetki kannen alla ennen tarjoilua.
Curry- /Sinihomejuustodippikastike
Valmista broilerille Kotigastronomien Curry- tai Sinihomedippi. Currydipin voit myös makeuttaa esim. ananasmehulla, hunajalla tai sokerilla.
Broileri-perunasalaatti
perunasalaattia uusista perunoista
kurkkua
1 pss pakasteherneitä
1 pss pakastemaissia
paistettua broilerin rintafileetä
Valmista perunasalaatti ohjeen (yllä) mukaan. Lisää salaattiin pakasteherneet ja -maissi. Pieni rintafileet ja lisää salaattiin tai sen päälle. Tarjoa makeutetun currydipin tai sinihomejuustodipin kera.
Raparperi piirakka
1 annos Kotigastronomien valmista muffini taikinaa (maustamaton tai Sitruuna)
n. 5 dl raparperia paloiteltuna
sokeria ja Kotigastronomien vaniljasokeria, ripaus inkivääriä
Tee taikina pussin ohjeen mukaan. Valuta taikina piirasvuokaan. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja inkivääri ja ripottele taikinan päälle. Paista 200 oC uunin alatasolla noin 20-25 min. Lusikallinen vaniljajäätelöä tai vaniljakermavaahtoa kruunaa annoksen.
Raikas Rooibos-raparperijuoma
½ l raparperi mehua
½ l Kotigastronomien Rooibos teetä,
esim. Mansikka tai Metsämarja
(½ sitruunan mehu ja raastettu kuori)
jäitä
Valmista vahva rooibos tee ja jäähdytä. Sekoita
makeutettu raparperimehu ja rooibos tee, halutessasi
sitruunamehua ja kuorta, lisää jäitä. Tarjoa kylmänä.
Nyt voit jo nauttia uuden sadon ensimmäisistä
antimista! Kesäisen päivän kevyet herkut maistuvat
parhailta ulkona raikas Rooibos-raparperijuoma
kyytipoikana. Raaka-aineet ovat tuoreet ja reseptit
yksinkertaisia ja helppoja valmistaa. Kesän helteitä
ja mansikkasatoa odotellessa…
OTETAAN KESÄ VASTAAN AURINKOISIN MIELIN!
Kesävinkkejä
Ñ Tee lettutaikina retkelle tai lettujuhliin valmiiksi 1½ litran limsapulloon. Se kulkee siististi ja läikkymättä mukana ja on helppo lorauttaa pannulle suoraan pullosta.
Ñ Terveellistä; lisää lettutaikinaan nokkosrouhetta.
Ñ Osta myös margariini nestemäisenä pullossa.
Ñ Voi muotoilla mureketaikinasta pihvit jo kotona valmiiksi ja pakata esim. folioon, saat ulkosalla pihvit siististi grilliin.
Ñ Jäädytä ½ litran muovipullossa vettä, mehua tai jääteetä; toimii kylmälaukussa "kylmäkallena" ja kun se sulaa, on mukana kylmää raikasta juomaa.
Ñ Helppo levite; 50 g rahkaa + 50 g kevytlevitettä tai 100 g maustamatonta tuorejuustoa – mausta millä tahansa dip-mix jauheella makusi mukaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.