<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Perunasalaatti

Paistettu broilerin rinafilee

Curry- /Sinihomejuustodippikastike

Raparperipiirakka

Rooibos-raparperijuoma

 

Raikas salaatti

kurkkua

tomaattia

erilaisia salaatteja

paprikaa

Kotigastronomien Salaattikastiketta

 

Valmista kastike pussin ohjeen mukaan. Valmista salaatti ja valuta päälle salaattikastiketta.(Italialainen, Kreikkalainen tai Ranskalainen).

 

Pyhä yksinkertaisuus

tomaattilohkoja

 

Ripottele päälle Kotigastronomien Vegetarian aromimaustetta.

 

Perunasalaatti uusista perunoista

1 l uusia perunoita

1 punasipuli

Ruohosipulia (tai tilliä tai rosmariinia)

Kotigastronomien Salaattikastiketta

 

Valitse pieniä perunoita. Keitä uudet perunat suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa sipuli suikaleiksi tai renkaiksi. Laita perunat ja sipuli kulhoon. Valmista salaattikastike pussin ohjeen mukaan. Kaada salaatti-kastike lämpimien perunoiden päälle, jotta ne imevät makua kastikkeesta ja anna jäähtyä ennen tarjoilua. Koristele pienellä nipulla ruohosipulia (tai tilliä/rosmariinia).

 

Paistettu broilerinrintafile

4 maustamatonta broilerin rintafileetä tai minuuttipihviä

Kotigastronomien valmista broilermarinadia

 

Marinoi maustamattomat broilerin rintafileet Broiler marinadilla. Marinointiastian käyttö nopeuttaa marinointia.. Paista fileet pannulla tai grillissä kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi. Anna jälkikypsyä vielä hetki kannen alla ennen tarjoilua.

 

Curry- /Sinihomejuustodippikastike

Valmista broilerille Kotigastronomien Curry- tai Sinihomedippi. Currydipin voit myös makeuttaa esim. ananasmehulla, hunajalla tai sokerilla.

 

Broileri-perunasalaatti

perunasalaattia uusista perunoista

kurkkua

1 pss pakasteherneitä

1 pss pakastemaissia

paistettua broilerin rintafileetä

 

Valmista perunasalaatti ohjeen (yllä) mukaan. Lisää salaattiin pakasteherneet ja -maissi. Pieni rintafileet ja lisää salaattiin tai sen päälle. Tarjoa makeutetun currydipin tai sinihomejuustodipin kera.

 

 

 

Raparperi piirakka

1 annos Kotigastronomien valmista muffini taikinaa (maustamaton tai Sitruuna)

n. 5 dl raparperia paloiteltuna

sokeria ja Kotigastronomien vaniljasokeria, ripaus inkivääriä

Tee taikina pussin ohjeen mukaan. Valuta taikina piirasvuokaan. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja inkivääri ja ripottele taikinan päälle. Paista 200 oC uunin alatasolla noin 20-25 min. Lusikallinen vaniljajäätelöä tai vaniljakermavaahtoa kruunaa annoksen.

 

Raikas Rooibos-raparperijuoma

½ l raparperi mehua

½ l Kotigastronomien Rooibos teetä,

      esim. Mansikka tai Metsämarja

(½ sitruunan mehu ja raastettu kuori)

jäitä

 

Valmista vahva rooibos tee ja jäähdytä. Sekoita

makeutettu raparperimehu ja rooibos tee, halutessasi

sitruunamehua ja kuorta, lisää jäitä. Tarjoa kylmänä.

 

Nyt voit jo nauttia uuden sadon ensimmäisistä

 antimista! Kesäisen päivän kevyet herkut maistuvat

 parhailta ulkona raikas Rooibos-raparperijuoma

kyytipoikana. Raaka-aineet ovat tuoreet ja reseptit

yksinkertaisia ja helppoja valmistaa. Kesän helteitä

 ja mansikkasatoa odotellessa…

 OTETAAN KESÄ VASTAAN AURINKOISIN MIELIN!

 

Kesävinkkejä

 

Ñ   Tee lettutaikina retkelle tai lettujuhliin valmiiksi 1½ litran limsapulloon. Se kulkee siististi ja läikkymättä mukana ja on helppo lorauttaa pannulle suoraan pullosta.

 

Ñ   Terveellistä; lisää lettutaikinaan nokkosrouhetta.

 

Ñ   Osta myös margariini nestemäisenä pullossa.

 

Ñ   Voi muotoilla mureketaikinasta pihvit jo kotona valmiiksi ja pakata esim. folioon, saat ulkosalla pihvit siististi grilliin.

 

Ñ   Jäädytä ½ litran muovipullossa vettä, mehua tai jääteetä; toimii kylmälaukussa "kylmäkallena" ja kun se sulaa, on mukana kylmää raikasta juomaa.

 

Ñ   Helppo levite; 50 g rahkaa + 50 g kevytlevitettä tai 100 g maustamatonta tuorejuustoa – mausta millä tahansa dip-mix jauheella makusi mukaan.