Terveellistä ravintoa<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Nokkosrouhe, kuivattu
Käyttö: Keittoihin, muhennoksiin, kastikkeisiin,
paistoksiin, ohukais-, sämpylä- ja
leipätaikinoihin, puuroihin, munakkaisiin ja
lasagneen.
erittäin terveellinen ruokakasvi
sisältää runsaasti C-, B- ja E-vitamiineja,
karoteenia, rautaa, kaliumia, kalkkia ja
magnesiumia
Ravintoarvoltaan nokkonen on jopa kolme
kertaa pinaattia parempi, kaksi kertaa ravitsevampi
kuin porkkana ja kaloriarvoltaan
perunaa vastaava.
Nokkonen on
erittäin terveellinen
ruokakasvi
Pellavarouhesämpylät
maistuvat hyviltä ja
ovat terveellisiä
_ tutkimuksissa on todettu pellavansiementuotteiden
alentavan
Pellavansiemenöljy
Käyttö: Sellaisenaan tai ruokiin sekoitettuna,
ihonhoitoaineena.
kotimainen, kylmäpuristettu
sisältää runsaasti ihmiselle välttämättömiä
linoleeni- ja linolirasvahappoja
tasapainottaa kolesteroliarvoja, iho pehmenee ja
hiukset kiiltävät, imeytyy ihoon nopeasti
lisää vireyttä
Pellavansiemenrouhe
Käyttö: Puuroissa, mysleissä, leivonnassa,
jauhelihan jatkeena, kasvispihveissä.
kotimainen
sisältää vitamiineja ja runsaasti kuituja, joiden saannilla
on suuri merkitys ihmisen hyvinvoinnille.
sisältää ihmiselle välttämättömiä ja
elintärkeitä linoleeni- ja linolirasvahappoja
pellava sisältää lignaania,
luonnon estrogeenia yli tuhatkertaisesti
muihin viljelyskasveihin verrattuna.
tutkimuksissa on todettu pellavansiementuotteiden alentavan merkittävästi veren LDL - kolesterolia.
Soijajauhe
Soijan terveysvaikutuksia:
Aineksdet: Soijaproteiini (93 %), kasvisrasva (0,5 %).
Käyttö: Proteiinijuomiin, leivontaan, kananmunan
korvikkeena esim. munamaidossa (1 rkl jauhetta = 1
kananmuna), tofun valmistuksessa. Leivonnassa n. 3 %
taikinan jauhomäärästä Soija-jauhetta tekevät leivonnaiset
kuohkeiksi. Leivonnassa taikinaan lisätään puolitoista kertaa
käytetyn Soijajauheen määrä vettä, Soijajauhe sekoitetaan
jauhoihin. Nestemäisiin ruokiin
Soijajauhe lisätään nestesuuruksena. Liika valkuainen alle 1-
vuotiaille rasittaa munuaisia ja maksaa.
Soijalla on todettu viimeaikaisissa
tutkimuksissa olevan monia hyviä terveysvaikutuksia
ja auttavan mm. rinta- ja eturauhassyöpien,
sydän- ja verisuonitautien sekä luukadon ja dementian
ehkäisyssä.
Soijarouhe, tumma
Käyttö:Ruuanlaitossa lihan asemesta. Rouhetta voi käyttää
jauhelihan tapaan (paistamatta) lihapulliin, murekkeisiin,
laatikoihin, lasagneen, keittoihin, kastikkeisiin jne.
Sisältää:Runsaasti proteiinia, sinkkiä, rautaa ja magnesiumia.
Se on erinomainen lisä kasvisruokavalioon ja hyvää vaihtelua
lihan tilalle sekaruokavaliossa.
Valkosipulitabletti
Valmistettu puhtaasta ja erittäin korkealuokkaisesta
valkosipulista. Puhdasta valkosipulia on yhdessä tabletissa
n.500 mg. Annostelu 1 tabletti / päivä.
Valkosipulin vaikutuksia:
virkistää
voimistaa
kohottaa yleiskuntoa
Valkosipuli sisältää kaikki ihmiselle
välttämättömät aminohapot ja runsaasti
soluja suojaavia antioksidantteja.
Kurkumatabletti
Valmistettu puhtaasta ja korkealuokkaisesta kurkumasta.
Puhdasta kurkumaa 30 %, yhdessä tabletissa on n. 180 mg.
(Curcuma longa) on käytetty kansanlääkinnässä
mitä moninaisimpiin vaivoihin,mm.
ilmavaivoihin, maksavaivoihin
hammassärkyyn ja tulehduksiin
kuukautisvaivoihin ja verenvuotoon
veren kolesterolia alentamaan
haavojen ja ruhjeiden hoitoon
ruoansulatusvaikeuksien hoitoon
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.