Terveellistä ravintoa<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Nokkosrouhe, kuivattu

 

Käyttö: Keittoihin, muhennoksiin, kastikkeisiin,

paistoksiin, ohukais-, sämpylä- ja

leipätaikinoihin, puuroihin, munakkaisiin ja

lasagneen.

erittäin terveellinen ruokakasvi

 

sisältää runsaasti C-, B- ja E-vitamiineja,

karoteenia, rautaa, kaliumia, kalkkia ja

magnesiumia

Ravintoarvoltaan nokkonen on jopa kolme

kertaa pinaattia parempi, kaksi kertaa ravitsevampi

kuin porkkana ja kaloriarvoltaan

perunaa  vastaava.

 

Nokkonen on

erittäin terveellinen

ruokakasvi

Pellavarouhesämpylät

maistuvat hyviltä ja

ovat terveellisiä

_ tutkimuksissa on todettu pellavansiementuotteiden

alentavan

 

 

Pellavansiemenöljy

 

Käyttö: Sellaisenaan tai ruokiin sekoitettuna,

ihonhoitoaineena.

kotimainen, kylmäpuristettu

sisältää runsaasti ihmiselle välttämättömiä

linoleeni- ja linolirasvahappoja

tasapainottaa kolesteroliarvoja, iho pehmenee ja

hiukset kiiltävät, imeytyy ihoon nopeasti

lisää vireyttä

 

Pellavansiemenrouhe

Käyttö: Puuroissa, mysleissä, leivonnassa,

jauhelihan jatkeena, kasvispihveissä.

kotimainen

sisältää vitamiineja ja runsaasti kuituja, joiden saannilla

on suuri merkitys ihmisen hyvinvoinnille.

sisältää ihmiselle välttämättömiä ja

elintärkeitä linoleeni- ja linolirasvahappoja

pellava sisältää lignaania,

luonnon estrogeenia yli tuhatkertaisesti

muihin viljelyskasveihin verrattuna.

tutkimuksissa on todettu pellavansiementuotteiden alentavan merkittävästi veren LDL - kolesterolia.

Soijajauhe

Soijan terveysvaikutuksia:

Aineksdet: Soijaproteiini (93 %), kasvisrasva (0,5 %).

Käyttö:  Proteiinijuomiin, leivontaan, kananmunan

korvikkeena esim. munamaidossa (1 rkl jauhetta = 1

kananmuna), tofun valmistuksessa. Leivonnassa n. 3 %

taikinan jauhomäärästä Soija-jauhetta tekevät leivonnaiset

kuohkeiksi. Leivonnassa taikinaan lisätään puolitoista kertaa

käytetyn Soijajauheen määrä vettä, Soijajauhe sekoitetaan

jauhoihin. Nestemäisiin ruokiin

Soijajauhe lisätään nestesuuruksena. Liika valkuainen alle 1-

vuotiaille rasittaa munuaisia ja maksaa.

Soijalla on todettu viimeaikaisissa

tutkimuksissa olevan monia hyviä terveysvaikutuksia

ja auttavan mm. rinta- ja eturauhassyöpien,

sydän- ja verisuonitautien sekä luukadon ja dementian

ehkäisyssä.

 

Soijarouhe, tumma

 

 

Käyttö:Ruuanlaitossa lihan asemesta. Rouhetta voi käyttää

jauhelihan tapaan (paistamatta) lihapulliin, murekkeisiin,

laatikoihin, lasagneen, keittoihin, kastikkeisiin jne.

Sisältää:Runsaasti proteiinia, sinkkiä, rautaa ja magnesiumia.

Se on erinomainen lisä kasvisruokavalioon ja hyvää vaihtelua

lihan tilalle sekaruokavaliossa.

 

 

Valkosipulitabletti

 

Valmistettu puhtaasta ja erittäin korkealuokkaisesta

valkosipulista. Puhdasta valkosipulia on yhdessä tabletissa

n.500 mg. Annostelu 1 tabletti / päivä.

Valkosipulin vaikutuksia:

virkistää

voimistaa

kohottaa yleiskuntoa

Valkosipuli sisältää kaikki ihmiselle

välttämättömät aminohapot ja runsaasti

soluja suojaavia antioksidantteja.

 

Kurkumatabletti

Valmistettu puhtaasta ja korkealuokkaisesta kurkumasta.

Puhdasta kurkumaa 30 %, yhdessä tabletissa on n. 180 mg.

(Curcuma longa) on käytetty kansanlääkinnässä

mitä moninaisimpiin vaivoihin,mm.

ilmavaivoihin, maksavaivoihin

hammassärkyyn ja tulehduksiin

kuukautisvaivoihin ja verenvuotoon

veren kolesterolia alentamaan

haavojen ja ruhjeiden hoitoon

ruoansulatusvaikeuksien hoitoon