Kotigastronomi toivottaa kaikille HYVÄÄ JUHANNUSTA!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Vesille mentäessä muistetaan ne pelastusliivit ja kun otat et aja.

 

Muutama vinkki viellä juhannus pöytään.

 

 

Höyrytetyt kasvikset Chimichurri-maustevoilla

 

1 annos Chimichurria

100 g voita

Sekoita pehmeään voihin valmista Chimichurri-kastiketta. Tarjoa höyrytettyjen kasvisten kera.

 

Täytetyt kasvikset

paprikaa, pihvitomaatteja, kesäkurpitsaa koverrettuna

Täytä mieleiselläsi valmiilla Kotigastronomi Padalla, ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 oC noin 30 min. Esim:

  • Valmista Thai-pata kookosmaitoon, lisää broileria, vähän Piri-Piriä, tarkista suola.

  • Valmista Intian-pata, lisää  broileria tai purkki ananaspaloja (voit lisätä aurajuustoa juustoraasteeseen).

  • Valmista Tex-mex-pata, lisää jauhelihaa

Kuivamarinadi lihalle(vajaalle kilolle naudan tai possun lihaa)

 

1 rkl sipulirouhetta tai jauhetta

1 tl  valkosipulijauhetta

1-2 rkl Herbs de Provence –yrttiseosta

1 tl sinapinsiemeniä

½ tl kuivattua chiliä

1 tl savusuolaa

 

tilkka öljyä

 

Kuivamarinadi soveltuu parhaiten pienemmille lihoille, eli varraslihoille, pihveille ym. Paloittele liha, hiero tai suihkauta pintaan öljyä ja hiero mausteseos lihan pintaan. Voit kypsentää lihan heti tai antaa marinoitua puolisen tuntia ennen valmistusta. Paksummat lihat, paistit ym., vaativat pidemmän marinointiajan.

Marinadi soveltuu hienosti grillattaville lihoille.

 

 

Marinadi kasviksille

½ dl öljyä
½ dl hedelmämehua
2 rkl omenaviinietikkaa
1½ tl Vegetarian-aromimaustetta

Sekoita marinadin ainekset. Paloittele kasvikset, esim. paprikaa, sipulia, kesäkurpitsaa, maissia, herkkusieniä, kirsikkatomaatteja, munakoisoa, valkosipulinkynsiä. Pistele vartaisiin tai grillaa viipaleina. Anna kasvisten maustua hetki ennen grillaamista ja valele marinadilla vielä paiston aikana.
Vinkki: Vartaisiin voit myös pistellä broilerin paloja. Jos et jaksa askarrella vartaiden kanssa, voit kypsentää kaikki kerralla vuoassa.