Riittoisista ja monikäyttöisistä Kotigastronomi dip-mix jauheista<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
valmistat käden käänteessä kermaviiliin sekoitettuna kylmät kastikkeet lisäksi voit sekoittaa dip-mix jauheita myös luonnon jugurttiin, bulgarian jugurttiin
tai ruokajugurttiin, ruoka kermaan sekoitettuna myös erilaisiin paistoksiin esim:
valkosipuliperunoiden valmistamiseen. Grilliherkkujen kanssa voit tarjota dippijauheella maustettua aromivoita. Voileiville tai voileipäkakkuihin sopii dipeillä maustettu majoneesi tai smetana. Dipit soveltuvat myös uuniperunoiden täytteeksi.
Yhdestä Kotigastronomin dip-mix pussista saat 5-8 : aan kermaviilipurkillista valmista kastiketta.
Dip-mixCurry
laktoositon, gluteeniton ja maidoton
Kylmäkastikkeena:
Broileri ja kala
perunat ja vihannekset sekä
broileri ja kalasalaatit
vinkki: Currymajoneesi 2dl perusmajoneesia,
johon sekoitetaan 3tl curry dippijauhetta.
Käyttö: silli, garaavikala, voileipäkakut,
broilerin ja kalan kylmäkastikkeena.
Ainekset: Glukoosi, hiivauute, sakeuttamisaine E1422, curry, natriumglutamaatti, suola 10 % (0,6 % valmiissa kastikkeessa), kurkuma. Valmistusohje: 4 tl jauhetta (n. 12 g) ja 2 dl kermaviiliä, annetaan vetäytyä 20 min ennen tarjoilua. Säilyy valmiina 3-4 vrk.
Dip-mix
Sinihome
gluteeniton
Kylmäkastikkeena:
salaatit, esim. katkarapusalaatti, perunat ja
vihannekset.
Jauheena: öljypohjaiset salaattikastikkeet
juuston seassa pizzat, pastakastikkeet yms.
Vinkki:
Jauhe ruokacremeen sekoitettuna
erilaiset paistokset ja vuokaruuat.
Ainekset: Glukoosi, luontainen juustoaromi, maissitärkkelys, sipuli, ruohosipuli. Valmistusohje: 5 tl jauhetta (n. 12 g) ja 2 dl kermaviiliä, annetaan vetäytyä 20 min ennen tarjoilua. Säilyy valmiina 3-4 vrk.
Sinihome-silakat
300g silakkafileitä
2dl kuohukermaa
2-3tl kalamaustetta
5tl dip-mix sinihometta
Lado sillifileet vuokaan kerroksittain mausta
kalamausteella. Sekoita sinihomedippijauhe
ruokakermaan ja kaada sillifileiden päälle.
Halutessasi voit lisätä pinnalle juustorastetta.
Dip-mix
Sitruuna-tilli
laktoositon, gluteeniton ja maidoton
Kylmäkastikkeena:
kalaruuat: savu, graavi, paistettu ja uunikala
paistetu tai grillatu broileri, broileri- ja kalasalaatit
Vinkki:
maustevoi: Suhde 1tl jauhetta ja 2rkl voita tai margariinia
sekoita hyvin.
käyttö: silli, graavi kala, grillattu ja paistettu kala,uudet perunat.
Ainekset: Glukoosi, kasvistärkkelys, sokeri, hiiva-autolysaatti, tilli, sipuli, luontainen sitruuna-aromi, sitruunahappo, betakaroteeni, suola (0,1 % valmiissa kastikkeessa).
Valmistusohje: 3-4 tl jauhetta (n. 12 g) ja 2 dl kermaviiliä, anne-taan vetäytyä 20 min ennen tarjoilua. Säilyy valmiina 3-4 vrk.
Dip-mix
Taco
laktoositon
Kylmäkastikkeena:
paistetut kasvikset, kala ja liha
Jauheena : ranskanperunat
Vinkki:
uuniperunoiden täyte:
valmis taco-dippi+kinkku ja herkkukurkkua.
Ainekset: Glukoosi, paprika, vehnäjauho, suola 10 % (0,9 % valmiissa kastikkeessa), kumina, sokeri, valkosipuli, sipuli, chili. Valmistusohje: 5 tl jauhetta (n. 18 g) ja 2 dl kermaviiliä, anne-taan vetäytyä 20 min ennen tarjoilua. Säilyy valmiina 3-4 vrk.
Dip-mix
Valkosipuli
laktoositon, gluteeniton ja maidoton
Kylmäkastikkeena:
paistettu, grillattu, savustettu ja graavi kala,
silli ja uudetperunat, vihannekset, uuniperunoiden
täytteet majoneesiin sekoitettuna.
Vinkki:
Valkosipuliperunat:
Mausta perunaviipaleet peruna- tai aromimausteella,
sekoita dippijauhetta ruokacremeen ja kaada perunoiden joukkoon.
Ainekset: Valkosipuli, glukoosi, hiivauute, sakeuttamisaine E1422, natriumglutamaatti, suola 9 % (0,5 % valmiissa kastikkeessa), persilja. Valmistusohje: 3-4 tl jauhetta (n. 12 g) ja 2 dl kermaviiliä, annetaan vetäytyä 20 min ennen tarjoilua. Säilyy valmiina 3-4 vrk.
Valkosipuli voi
Sekoita 1 rkl dip-mix valkosipuli-jauhetta
3 rkl vettä ja 1 rkl öljyä. Anna turvota n.½ tuntia
ja vatkaa joukkoon 3-4 rkl pöytämargariinia.
Muotoile seos pötköksi esim. folion sisälle.
Pane valkosipulivoitanko folioineen kylmään.
Käytetäessä kuori folio pois ja leikkaa siivuja.
Käyttökohteet:
grilliruuat, friteerattu lohi, broileri ja kala pihvit.
Dip-mix
Cheddar
vähälaktoosinen ja gluteeniton
Täyteläinen cheddar-juuston makuinen dip-mix.
Loistava dipattavaksi, Texmex ruokiin, salaatteihin
gluteeniton ja vähälaktoosinen
Ainekset: Glukoosi, aromit (juusto, kurkuma), muunnettu tärkkelys, maltodekstriini (maissi), suola, mausteet (paprika, chili, jalopeno), hiivauute. Valmistusohje: 200 grammaan kermaviiliä sekoitetaan 6 - 7 tl jauhetta (15 - 18 g), annetaan vetäytyä 20 min. ennen tarjoilua. Säilyy valmiina 3 - 4 vrk.
Kana-cheddar warp
Paistettuja broilerisuikaleita
jäävuorisalaattia
tomaattia
säilykepersikkaa
valmista cheddarjuusto dippiä
Dip-mix
Aurinkotomaatti
vähälaktoosinen ja gluteeniton
Maukas aurinkokuivatun tomaatin ja mausteiden pehmeä maku.
Mieto gluteeniton ja vähälaktoosinen.
Käy liha tortillaan todella hyvin.
Ainekset: Sokeri, mausteet (tomaatti, sipuli, mustapippuri, chili, sinapinsiemen, neilikka, kaneli, cayenne), muunnettu tärkkelys, suola, maitojauhe, hiivauute, happamuudensäätöaineet (E330). Valmistusohjeet: 200 g kermaviiliä sekoitetaan 6 - 7 tl jauhetta (15 - 18 g), annetaan vetäytyä 20 min. ennen tarjoilua. Säilyy valmiina 3 - 4 vrk.
Dip-mix Chili
laktoositon, gluteeniton ja maidoton
käyttö kohteita: dippailuun ( tacot, perunalastut, porkkanasuikaleet )
Tex-mex ruokien kastikkeena, hampurilaiskastikkeena, tortillojen ja tacokuorien täytteenä.
Ainekset: sokeri, tomaatti, sipuli, valkosipuli, mustapippuri, paprika, chili, muunnettu maissitärkkelys, suola ( 0,6% valmis kastike ) hiivauute, aromit ( tomaatti, basilika, paprika, chili )
Dip-mix Salsa laktoositon, gluteeniton, suolaton ja maidoton
käyttö kohteet: vihannekset, perunat, friteerattu broileri tai kala, useimmat juustot, suolaiset keksit.
Salaattikastikkeena luonnonjugurttiin sekoitettuna erilaiset broileri ja lihasalaatit, vihannes- ja juustosalaatit.
Ainekset: tomaatti, chili, sipuli, valkosipuli, sitruunahappo, dextroosi ( sokeri ) , sakeuttamisaine E 1422
Tzatsiki
laktoositon, gluteeniton ja maidoton
käyttö kohteita: kasviksille, uuniperunat, kylmä kastikkeena lihalle, maustevoina, valkopohjaiset lämpimät kastikkeet, kermatäytteiset piiraat, yleismausteseoksena erikoisesti kanalle ja lampaalle.
Ainekset: suola ( 1% valmis kastike) , valkopippuri, valkosipuli, oregaano,natriumglutamaatti, glukoosi, luontaiset aromit, sitruunahappo.
Marinaadit:
Marinadiseos Riista
Ainekset: Suola (3,8% valmis marinadi), katajanmarja, paprika, sipuli, valko- ja mustapippuri, sakeuttamisaineet (E412, E415), maltodextriini, proteiinihydrolysaatti, luontaiset aromit
Valmistusohje: 1 kg lihaa, ½ dl vettä 1/3 dl öljyä, 3 rkl marinadiseosta, sekoitetaan keskenään. Sivellään tasaisesti lihan pinnalle. <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Annetaan olla 1-3 vrk kylmiössä.
Laktoositon ja gluteeniton.
Marinadiseos broileri
Ainekset: Sokeri, tomaatti, suola (1,7 % valmis marinadi), valkopippuri, sakeuttamisaineet (E412, E415), sitruunahappo, sipuli, persilja, luontaiset aromit.
Valmistusohje: N.1 kg lihaa, 1 dl vettä, 0,3 dl öljyä, 2,5 rkl marinadiseosta sekoitetaan keskenään. Sivellään tasaisesti lihan pinnalle. Annetaan olla 1-3 vrk kylmiössä.
Laktoositon ja gluteeniton.
Marinadiseos Nauta
Ainekset: Suola (4% valmis marinadi), mustapippuri, paprika, sinappi, natriumglutamaatti, proteiinihydrolysaatti, sakeuttamisaineet (E415, E412), luontaiset aromit.
Valmistusohje: 1 kg lihaa, ½ dl vettä 1 /3 dl öljyä, 2 rkl marinadiseosta, sekoitetaan keskenään. Sivellään tasaisesti lihan pinnalle. Annetaan olla 1-3 vrk kylmiössä.
Laktoositon ja gluteeniton.
Marinadiseos Porsas
Ainekset: Suola (5,7% valmis marinadi), sinappi, paprika, sokeri, glukoosi, mustapippuri, natriumglutamaatti, proteiinihydrolysaatti, sakeuttamisaineet (E415, E412), luontaiset aromit.
Valmistusohje: 1 kg lihaa, ½ dl vettä 1/3 dl öljyä, 2 rkl marinadiseosta, sekoitetaan keskenään. Sivellään tasaisesti lihan pinnalle. Annetaan olla 1-3 vrk kylmiössä.
Laktoositon ja gluteeniton.
Salaatinkastikejauheet
Salaatinkastikejauheesta saat nopeasti erityyppiset salaatinkastikkeet lisäämällä vain vettä ja öljyä tai käyttämällä dippien tapaan. Kastikejauheet ovat riittoisia ja säilyvät hyvin. Ne ovat käteviä ja kevyitä kuljettaa, esim. mökille tai retkelle tai muuten olosuhteisiin joissa valmiin kastikkeen säilyvyys tuottaa ongelmia.
Italialainen salaatinkastike
Ainekset: Sokeri, suola, modifoitu tärkkelys, sitruunahappo, maitosokeri (E262), mausteet, paprika, aromit, natriumglutamaatti, persilja, ruohosipuli.
Valmistusohje: Sekoita 1,5 rkl jauhetta, 3 rkl vettä ja 3 rkl kasvisöljyä. Anna vetäytyä 5 min. Säilyy valmiina 3-4 vrk.
Gluteeniton.
Kreikkalainen salaatinkastike
Ainekset: Sokeri, suola, (1,3% valmis kastike), modifoitu tärkkelys, omenahappo, sitruunahappo, sipuli, sinappi, maitosokeri (E262), kirveli, persilja, aromit, mausteet.
Valmistusohje: Sekoita 1,5 rkl jauhetta, 3 rkl vettä ja 3 rkl kasvisöljyä. Anna vetäytyä 5 min. Säilyy valmiina 3-4 vrk.
Gluteeniton.
Pippurinen salaatinkastike
Pippurinen ja aromikas maku, ei liian tulinen.
Sopii monenlaisten salaattien kanssa. Käy mainiosti myös kermaviiliin sekoitettuna salaatti- tai dippi-kastikkeeksi.
Ainekset: sokeri, valkopippuri, mustapippuri, sipuli, sinapinsiemen, valkosipuli, sakeuttamisaineet (E1422, E415, E412), paprika- ja sitruuna-aromi, suola 12,2 %.
Valmistus: 1 rkl jauhetta, 6rkl vettä, 2 1/2 rkl öljyä, 1/2 etikkaa. Sekoitetaan hyvin yhteen. Säilytetään viileässä.
Laktoositon, gluteeniton ja maidoton
Ranskalainen salaatinkastike
Ainekset: Sokeri, suola (1,2% valmis kastike), modifoitu tärkkelys, sitruunahappo, persilja, maitosokeri, happamuuden säätöaine (E262), sipuli, natriumglutamaatti, sinappi, aromit, mausteita, ruohosipuli, tilli, kirveli.
Valmistusohje: Sekoita 1-1½ rkl jauhetta, 3 rkl vettä ja 3 rkl kasvisöljyä. Anna vetäytyä 5 min. Säilyy valmiina 3-4 vrk.
Gluteeniton.
Katkarapu-herkkusienisalaatti
4 hengelle
salaatti:
1 tlk (250g) viipaloituja herkkusieniä
200g rapealehtistä lehtisalaattia
100 g katkarapuja
persiljaa
paahdettua sipulia
kastieke vaihtoehto 1:
½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
½ dl vettä
1½ rkl kreikkalaista salattikastikejauhetta
1 tl dip-mix sinihometta
kastike vaihtoehto2:
( 4 hengelle puolet määrästä)
2dl kermaviiliä
2tl kreikkalaista salattikastikejauhetta
2tl dip-mix valkosipulia tai 3 tl sinihometta
2rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
4 rkl vettä
Valuta herkkusienet ja suikaloi lehtisalaatti.Laita joukkoon paahdettua
sipulia ja sekoita. Sekoita kastikeainekset keskenään, anna vetäytyä
ja lisää salaatin joukkoon. Koristele annos katkaravuilla ja persiljalla
tarjoile esim: paahtoleivän kanssa.
Herkku salaatti
Valmista salattikastikejauheesta ( kreikkalainen,Italialainen tai ranskalainensalattikastike jauhe) öljykastike
3 rkl vettä
3 rkl öljyä
1½ rkl salattikastike jauhetta
pilko joukkoon sipulia
pilko joukkoon tuorekurkkua
laita jääkaappiin hetkeksi ja tarjoile vaikka
leivän päälleä.
Tattisalaatti
Herkkutatteja
sipulia
kastike:
2dl kermaa
2 tl dip_mix valkosipulia
1tl aromimaustetta
Freesaa pilkotut herkkutatit ja sipuli
sekoita kermaviiliin ensin valkosipuli dippi jauhe
ja sekoita kermaviili herkkutattien ja sipulin joukkoon.
PORONLIHA SALAATTI
2dl pitkäjyväistä riisiä
5dl vettä
2tl kasvisliemijauhetta (keltainen)
150g savustettua poronlihaa
salaatinlehtiä
kastike: piparjuuri- tai valkosipulidippi
Keitä riisi kasvisliemessä,kunnes riisi kypsää ja jäähdytä.
Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Sekoita riisi,liha ja kastike ja laita salaatin joukkoon.