Riittoisista ja monikäyttöisistä Kotigastronomi dip-mix jauheista<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

valmistat käden käänteessä kermaviiliin sekoitettuna kylmät kastikkeet lisäksi voit sekoittaa dip-mix jauheita myös luonnon jugurttiin, bulgarian jugurttiin

tai ruokajugurttiin, ruoka kermaan sekoitettuna myös erilaisiin paistoksiin esim:

valkosipuliperunoiden valmistamiseen. Grilliherkkujen kanssa voit tarjota dippijauheella maustettua aromivoita. Voileiville tai voileipäkakkuihin sopii dipeillä maustettu majoneesi tai smetana. Dipit soveltuvat myös uuniperunoiden täytteeksi.

Yhdestä Kotigastronomin dip-mix pussista saat 5-8 : aan kermaviilipurkillista valmista kastiketta.

 

Dip-mixCurry

laktoositon, gluteeniton ja maidoton

Kylmäkastikkeena:

Broileri ja kala

perunat ja vihannekset sekä

broileri ja kalasalaatit

vinkki: Currymajoneesi  2dl perusmajoneesia,

johon sekoitetaan 3tl curry dippijauhetta.

Käyttö: silli, garaavikala, voileipäkakut,

broilerin ja kalan kylmäkastikkeena.

Ainekset: Glukoosi, hiivauute, sakeuttamisaine E1422, curry, natriumglutamaatti, suola 10 % (0,6 % valmiissa kastikkeessa), kurkuma. Valmistusohje: 4 tl jauhetta (n. 12 g) ja 2 dl kermaviiliä, annetaan vetäytyä 20 min ennen tarjoilua. Säilyy valmiina 3-4 vrk.

 

Dip-mix

Sinihome

 

gluteeniton

Kylmäkastikkeena:

salaatit, esim. katkarapusalaatti, perunat ja

vihannekset.

Jauheena: öljypohjaiset salaattikastikkeet

juuston seassa pizzat, pastakastikkeet yms.

Vinkki:

Jauhe ruokacremeen sekoitettuna

erilaiset paistokset ja vuokaruuat.

Ainekset: Glukoosi, luontainen juustoaromi, maissitärkkelys, sipuli, ruohosipuli.  Valmistusohje: 5 tl jauhetta (n. 12 g) ja 2 dl kermaviiliä, annetaan vetäytyä 20 min ennen tarjoilua. Säilyy valmiina 3-4 vrk.

 

Sinihome-silakat

300g silakkafileitä

2dl kuohukermaa

2-3tl kalamaustetta

5tl dip-mix sinihometta

Lado sillifileet vuokaan kerroksittain mausta

kalamausteella. Sekoita sinihomedippijauhe

ruokakermaan ja kaada sillifileiden päälle.

Halutessasi voit lisätä pinnalle juustorastetta.

 

Dip-mix

Sitruuna-tilli

 

laktoositon, gluteeniton ja maidoton

Kylmäkastikkeena:

kalaruuat: savu, graavi, paistettu ja uunikala

paistetu tai grillatu broileri, broileri- ja kalasalaatit

Vinkki:

maustevoi: Suhde 1tl jauhetta ja 2rkl voita tai margariinia

sekoita hyvin.

käyttö: silli, graavi kala, grillattu ja paistettu kala,uudet perunat. 

Ainekset: Glukoosi, kasvistärkkelys, sokeri, hiiva-autolysaatti, tilli, sipuli, luontainen sitruuna-aromi, sitruunahappo, betakaroteeni, suola (0,1 % valmiissa kastikkeessa).

Valmistusohje: 3-4 tl jauhetta (n. 12 g) ja 2 dl kermaviiliä, anne-taan vetäytyä 20 min ennen tarjoilua. Säilyy valmiina 3-4 vrk.

 

Dip-mix

Taco

 

laktoositon

Kylmäkastikkeena:

paistetut kasvikset, kala ja liha

Jauheena : ranskanperunat

Vinkki:

uuniperunoiden täyte:

valmis taco-dippi+kinkku ja herkkukurkkua.

 

Ainekset: Glukoosi, paprika, vehnäjauho, suola 10 % (0,9 % valmiissa kastikkeessa), kumina, sokeri, valkosipuli, sipuli, chili. Valmistusohje: 5 tl jauhetta (n. 18 g) ja 2 dl kermaviiliä, anne-taan vetäytyä 20 min ennen tarjoilua. Säilyy valmiina 3-4 vrk.

 

Dip-mix

Valkosipuli

 

laktoositon, gluteeniton ja maidoton

 

Kylmäkastikkeena:

paistettu, grillattu, savustettu ja graavi kala,

silli ja uudetperunat, vihannekset, uuniperunoiden

täytteet majoneesiin sekoitettuna.

Vinkki:

Valkosipuliperunat:

Mausta perunaviipaleet peruna- tai aromimausteella,

sekoita dippijauhetta ruokacremeen ja kaada perunoiden joukkoon.

 

Ainekset: Valkosipuli, glukoosi, hiivauute, sakeuttamisaine E1422, natriumglutamaatti, suola 9 % (0,5 % valmiissa kastikkeessa), persilja. Valmistusohje: 3-4 tl jauhetta (n. 12 g) ja 2 dl kermaviiliä, annetaan vetäytyä 20 min ennen tarjoilua. Säilyy valmiina 3-4 vrk.

 

Valkosipuli voi

Sekoita 1 rkl dip-mix valkosipuli-jauhetta

3 rkl vettä ja 1 rkl öljyä. Anna turvota n.½ tuntia

ja vatkaa joukkoon 3-4 rkl pöytämargariinia.

Muotoile seos pötköksi esim. folion sisälle.

Pane valkosipulivoitanko folioineen kylmään.

Käytetäessä kuori folio pois ja leikkaa siivuja.

Käyttökohteet:

grilliruuat, friteerattu lohi, broileri ja kala pihvit.

 

Dip-mix

Cheddar

vähälaktoosinen ja gluteeniton

Täyteläinen cheddar-juuston makuinen dip-mix.

Loistava dipattavaksi, Texmex ruokiin, salaatteihin

gluteeniton ja vähälaktoosinen

Ainekset: Glukoosi, aromit (juusto, kurkuma), muunnettu tärkkelys, maltodekstriini (maissi), suola, mausteet (paprika, chili, jalopeno), hiivauute. Valmistusohje: 200 grammaan kermaviiliä sekoitetaan 6 - 7 tl jauhetta (15 - 18 g), annetaan vetäytyä 20 min. ennen tarjoilua. Säilyy valmiina 3 - 4 vrk.

 

 

Kana-cheddar warp

Paistettuja broilerisuikaleita

jäävuorisalaattia

tomaattia

säilykepersikkaa

valmista cheddarjuusto dippiä

 

Dip-mix

Aurinkotomaatti

 

vähälaktoosinen ja gluteeniton

 

Maukas aurinkokuivatun tomaatin ja mausteiden pehmeä maku.

Mieto gluteeniton ja vähälaktoosinen.

Käy liha tortillaan todella hyvin.

Ainekset: Sokeri, mausteet (tomaatti, sipuli, mustapippuri, chili, sinapinsiemen, neilikka, kaneli, cayenne),  muunnettu tärkkelys, suola, maitojauhe, hiivauute, happamuudensäätöaineet (E330). Valmistusohjeet: 200 g kermaviiliä sekoitetaan 6 - 7 tl jauhetta (15 - 18 g), annetaan vetäytyä 20 min. ennen tarjoilua. Säilyy valmiina 3 - 4 vrk.

 

 

Dip-mix Chili        

laktoositon, gluteeniton ja maidoton

 

käyttö kohteita: dippailuun ( tacot, perunalastut, porkkanasuikaleet )

Tex-mex ruokien kastikkeena, hampurilaiskastikkeena, tortillojen ja tacokuorien täytteenä.

Ainekset: sokeri, tomaatti, sipuli, valkosipuli, mustapippuri, paprika, chili, muunnettu maissitärkkelys, suola ( 0,6% valmis kastike ) hiivauute, aromit ( tomaatti, basilika, paprika, chili )

 

Dip-mix Salsa         laktoositon, gluteeniton, suolaton ja maidoton

 

käyttö kohteet: vihannekset, perunat, friteerattu broileri tai kala, useimmat juustot, suolaiset keksit.

Salaattikastikkeena luonnonjugurttiin sekoitettuna erilaiset broileri ja lihasalaatit, vihannes- ja juustosalaatit.

Ainekset: tomaatti, chili, sipuli, valkosipuli, sitruunahappo, dextroosi ( sokeri ) , sakeuttamisaine E 1422

 

 

Tzatsiki                   

laktoositon, gluteeniton ja maidoton

 

käyttö kohteita: kasviksille, uuniperunat, kylmä kastikkeena lihalle, maustevoina, valkopohjaiset lämpimät kastikkeet, kermatäytteiset piiraat, yleismausteseoksena erikoisesti kanalle ja lampaalle.

Ainekset: suola ( 1% valmis kastike) , valkopippuri, valkosipuli, oregaano,natriumglutamaatti, glukoosi, luontaiset aromit, sitruunahappo.

 

Marinaadit:

 

Marinadiseos Riista
Ainekset: Suola (3,8% valmis marinadi), katajanmarja, paprika, sipuli, valko- ja mustapippuri, sakeuttamisaineet (E412, E415), maltodextriini, proteiinihydrolysaatti, luontaiset aromit
Valmistusohje: 1 kg lihaa, ½ dl vettä 1/3 dl öljyä, 3 rkl marinadiseosta, sekoitetaan keskenään. Sivellään tasaisesti lihan pinnalle.
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Annetaan olla 1-3 vrk kylmiössä.

Laktoositon ja gluteeniton.

Marinadiseos broileri
Ainekset: Sokeri, tomaatti, suola (1,7 % valmis marinadi), valkopippuri, sakeuttamisaineet (E412, E415), sitruunahappo, sipuli, persilja, luontaiset aromit.
Valmistusohje: N.1 kg lihaa, 1 dl vettä, 0,3 dl öljyä, 2,5 rkl marinadiseosta sekoitetaan keskenään. Sivellään tasaisesti lihan pinnalle.
Annetaan olla 1-3 vrk kylmiössä.

Laktoositon ja gluteeniton.

Marinadiseos Nauta
Ainekset: Suola (4% valmis marinadi), mustapippuri, paprika, sinappi, natriumglutamaatti, proteiinihydrolysaatti, sakeuttamisaineet (E415, E412), luontaiset aromit.
Valmistusohje: 1 kg lihaa, ½ dl vettä 1 /3 dl öljyä, 2 rkl marinadiseosta, sekoitetaan keskenään. Sivellään tasaisesti lihan pinnalle.
Annetaan olla 1-3 vrk kylmiössä.

Laktoositon ja gluteeniton.

Marinadiseos Porsas
Ainekset: Suola (5,7% valmis marinadi), sinappi, paprika, sokeri, glukoosi, mustapippuri, natriumglutamaatti, proteiinihydrolysaatti, sakeuttamisaineet (E415, E412), luontaiset aromit.
Valmistusohje: 1 kg lihaa, ½ dl vettä 1/3 dl öljyä, 2 rkl marinadiseosta, sekoitetaan keskenään. Sivellään tasaisesti lihan pinnalle.
Annetaan olla 1-3 vrk kylmiössä.

Laktoositon ja gluteeniton.

 

 

Salaatinkastikejauheet

Salaatinkastikejauheesta saat nopeasti erityyppiset salaatinkastikkeet lisäämällä vain vettä ja öljyä tai käyttämällä dippien tapaan. Kastikejauheet ovat riittoisia ja säilyvät hyvin. Ne ovat käteviä ja kevyitä kuljettaa, esim. mökille tai retkelle tai muuten olosuhteisiin joissa valmiin kastikkeen säilyvyys tuottaa ongelmia.

Italialainen salaatinkastike
Ainekset: Sokeri, suola, modifoitu tärkkelys, sitruunahappo, maitosokeri (E262), mausteet, paprika, aromit, natriumglutamaatti, persilja, ruohosipuli.
Valmistusohje: Sekoita 1,5 rkl jauhetta, 3 rkl vettä ja 3 rkl kasvisöljyä. Anna vetäytyä 5 min. Säilyy valmiina 3-4 vrk.

Gluteeniton.

Kreikkalainen salaatinkastike
Ainekset: Sokeri, suola, (1,3% valmis kastike), modifoitu tärkkelys, omenahappo, sitruunahappo, sipuli, sinappi, maitosokeri (E262), kirveli, persilja, aromit, mausteet.
Valmistusohje: Sekoita 1,5 rkl jauhetta, 3 rkl vettä ja 3 rkl kasvisöljyä. Anna vetäytyä 5 min. Säilyy valmiina 3-4 vrk.

Gluteeniton.

Pippurinen salaatinkastike
Pippurinen ja aromikas maku, ei liian tulinen.
Sopii monenlaisten salaattien kanssa. Käy mainiosti myös kermaviiliin sekoitettuna salaatti- tai dippi-kastikkeeksi.
Ainekset: sokeri, valkopippuri, mustapippuri, sipuli, sinapinsiemen, valkosipuli, sakeuttamisaineet (E1422, E415, E412), paprika- ja sitruuna-aromi, suola 12,2 %.
Valmistus: 1 rkl jauhetta, 6rkl vettä, 2 1/2 rkl öljyä, 1/2 etikkaa. Sekoitetaan hyvin yhteen. Säilytetään viileässä.

Laktoositon, gluteeniton ja maidoton

Ranskalainen salaatinkastike
Ainekset: Sokeri, suola (1,2% valmis kastike), modifoitu tärkkelys, sitruunahappo, persilja, maitosokeri, happamuuden säätöaine (E262), sipuli, natriumglutamaatti, sinappi, aromit, mausteita, ruohosipuli, tilli, kirveli.
Valmistusohje: Sekoita 1-1½ rkl jauhetta, 3 rkl vettä ja 3 rkl kasvisöljyä. Anna vetäytyä 5 min. Säilyy valmiina 3-4 vrk.

Gluteeniton.

 

Katkarapu-herkkusienisalaatti  

 

4 hengelle

 

salaatti:

1       tlk (250g) viipaloituja herkkusieniä

     200g  rapealehtistä lehtisalaattia

     100 g  katkarapuja

                persiljaa

              paahdettua sipulia

 

kastieke vaihtoehto 1:

½ dl     kylmäpuristettua rypsiöljyä

½ dl     vettä

1½ rkl  kreikkalaista salattikastikejauhetta

1  tl      dip-mix sinihometta

 

kastike vaihtoehto2:

( 4 hengelle puolet määrästä)

2dl kermaviiliä

2tl kreikkalaista salattikastikejauhetta

2tl dip-mix valkosipulia tai 3 tl sinihometta

2rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

4 rkl vettä

 

Valuta herkkusienet ja suikaloi lehtisalaatti.Laita joukkoon paahdettua

sipulia ja sekoita. Sekoita kastikeainekset keskenään, anna vetäytyä

ja lisää salaatin joukkoon. Koristele annos katkaravuilla ja persiljalla

tarjoile esim: paahtoleivän kanssa.

 

 

 

Herkku salaatti

 

Valmista salattikastikejauheesta ( kreikkalainen,Italialainen tai ranskalainensalattikastike jauhe) öljykastike

3 rkl vettä

3 rkl öljyä

1½ rkl salattikastike jauhetta

pilko joukkoon sipulia

pilko joukkoon tuorekurkkua

laita jääkaappiin hetkeksi ja tarjoile vaikka

leivän päälleä.

Tattisalaatti

Herkkutatteja

sipulia

 

kastike:

2dl kermaa

2       tl dip_mix valkosipulia

1tl aromimaustetta

Freesaa pilkotut herkkutatit ja sipuli

sekoita kermaviiliin ensin valkosipuli dippi jauhe

ja sekoita kermaviili herkkutattien ja sipulin joukkoon.

PORONLIHA SALAATTI

 

2dl pitkäjyväistä riisiä

5dl vettä

2tl kasvisliemijauhetta (keltainen)

150g savustettua poronlihaa

salaatinlehtiä

kastike: piparjuuri- tai valkosipulidippi

 

Keitä riisi kasvisliemessä,kunnes riisi kypsää ja jäähdytä.

Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Sekoita riisi,liha ja kastike ja laita salaatin joukkoon.