Sitruuna-rahkatorttu<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Pohja:
n.18 kpl digestive-keksejä
75g hasselpähkinärouhetta tai jauhetta
90g voita
Täyte:
3 munaa
¾ dl sokeria
2 tlk rahkaa ( 500g )
1 dl vispikermaa
1 ison sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
1 tlk persikkaa
2 tl vaniljasokeria
Jauha hasselpähkinärouhe sekä keksit tasaiseksi rouheeksi.
Sulata voi ja lisää joukkoon, sekoita kunnes massa on tasainen.
Voitele Lekuen irtopohjavuan keraaminen pohja ja taputtele taikina vuoan
pohjalle ja reunoille siten, että taikina nousee reunan puoleenväliin. Anna
kovettua kylmässä sillä välin kun valmistat täytteen.
Pese sitruuna ja raasta kuori. Vatkaa kevyesti sokeri ja munat, lisää joukkoon rahka, kerma, sitruunan mehu sekä vaniljasokeri. Siivuta persikka, lado siivut pohjan päälle ja kaada täyte niiden päälle. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla n.50min 175 asteessa.
Salmarikakku
250 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
raita:
1/3 kakkutaikinaa
1/4 dl vehnäjauhoja
5 rkl Kotigastronomin Salmiakki Mixeriä
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.
Ota taikinasta 1/3 erikseen ja sekoita joukkoon vehnäjauhot ja Salmiakki Mixeri. Kokoa kerroksittain kuten tiikerikakku.
Paista 175 asteessa 50 min.
Sitruunatorttu
Pohja:
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/2 dl sokeria
1 muna
50 g rasvaa sulana (tai 0,5 dl öljyä)
Täyte:
3 munaa
1 tlk Creme Fraichea (150 g)
2 ¼ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
2 tl sitruunajauhetta
Vuoka:
Irtopohjainen täytekakkuvuoka
OHJE:
Sekoita leivinjauhe ja vanilliinisokeri jauhoihin. Sekoita sitten muutkin pohjan ainekset yhteen ja muokkaa käsillä kiinteäksi taikinaksi. Painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle niin, että taikina nousee reunoista noin sentin ylöspäin. Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Purista sitruunasta mehut, ja sekoita joukkoon muut ainekset. Kun pohja on esipaistettu, kaada täyte pohjalle ja laita torttu takaisin uuniin. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Jäähdytä. Tarjoile jälkiruokatorttuna tai kahvin kanssa.
Sitruuna- ja Minttusuklaamuffinit
1 pss Muffins-mixiä
1 dl öljyä
1 dl vettä
Tee muffnitaikina ohjeen mukaan; 1 pss mixiä + öljy, sekoita 5 min, lisää vesi sekoita. Jaa muffinivuokiin. Paista 180 oC noin 25 min
Tuulihattujauhe 400g/pss
Pussista tulee n.75 kpl isoja tai n. 150 kpl pieniä
tuulihattuja!
Valmiista tuulihattujauheesta saat helposti tuulihattuja,
tarvitset lisäksi vain vettä. Tuulihattujauhe on
tuote.
laktoositon
ja maidoton
Tuulihatut käyvät tarjottavaksi hyvin niin makeiden kuin
suolaistenkin täytteiden kanssa. Seuraavassa vinkkejä
erilaisista täytteistä.
Suolaiset Tuulihattu-täytteet
Sitruunatilli-kala
1 prk ranskankermaa
4 tl Kotigastronomi Sitruuna-Tilli dippijauhetta
100 g kylmäsavulohta hienonnettuna
½ sipuli hienonnettuna + tilliä
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi valkosipulidippi+oliivit+feta+paprikarohe
Sinihome-kinkku
1 prk ranskankermaa
4 tl Kotigastronomi Sinihome dippijauhetta
100 g savukinkkua hienonnettuna
hienonnettua hillosipulia
alkosipuli- tai currydippi + savukala tai kypsä broileri
Makeat Tuulihattu-täytteet
Yksittäin tai yhdistelminä:
Jäätelö, marjat, kermavaahto, hillot, kiisselit, marenki, mantelimassassa, Kotigastronomi kreemi.
Tee löysä tuulihattutaikina (3 dl jauhetta
ja 4 dl vettä), levitä tasaisesti uunipellille
(Kotigastronomi Uuniliinan
päälle). Paista 225 asteessa n. 20 min.
Anna jäähtyä pari minuuttia, levitä täyte
levylle ja kääri rullalle. Anna maustua
voipaperiin tai muoviin käärittynä.
Rullan voit valmistaa jo edellisenä
päivänä ennen tarjoilua.
Tuulihatturulla
Tee löysä tuulihattutaikina (3 dl jauhetta
ja 4 dl vettä), levitä tasaisesti uunipellille
(Kotigastronomi Uuniliinan
päälle). Paista 225 asteessa n. 20 min.
Anna jäähtyä pari minuuttia, levitä täyte
levylle ja kääri rullalle. Anna maustua
voipaperiin tai muoviin käärittynä.
Rullan voit valmistaa jo edellisenä
päivänä ennen tarjoilua.
Muffins-mix 400g/pss
Pussista tulee n. 30 kpl muffineja.
Valmiista jauheesta saat helposti muffineja, tarvitset
lisäksi vain vettä ja öljyä. Kotigastronomin Muffins-mix on
laktoositon ja maidoton tuote.
Käytä muffinivuokaa tai paperisia muffinivuokia. Täytä
annosvuoka vähän yli puolen välin.
Mustikkamuffinit
Tee muffinitaikina ja sekoita joukkoon
varovasti mustikat. Jos käytät pakastemustikoita,
lisää ne jäisinä.
Paista uunissa 200 asteessa n. 15-20 min.
Suklaamuffinit
Tee muffinitaikina ja sekoita joukkoon
rouhittua Kotigastronomin Tummaa
kuorrutetta.
Paista uunissa 200 asteessa n. 15-20 min. Koristele
Nonparellilla tai suklaaströsselillä.
Kreemi-toscapullat
100 g margariinia tai voita
5½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl sokeria
2 tl pullamaustetta
2 dl maitoa
25 g hiivaa
Täyte:
2 dl valmista
kreemiä
Kuorrutus:
75 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
100 g mantelilastuja
Tee taikina ja kauli se n.35x50 cm levyksi, levitä päälle
kreemi ja kääri rullalle. Leikkaa n 2½cm:n levyisiä paloja
ja pane palat paperivuokiin. Anna kohota. Paista pullia
225 asteessa 5 minuuttia. Sulata rasva kattilassa ja sekoita
joukkoon vehnäjauhot ja maitoa. Kiehauta ja sekoita
joukkoon mantelilastut. Laita pullien päälle ja paista
uunissa vielä n.10 minuuttia.
Cappuccino mokkapalat
pohja:
3 munaa
3kkp sokeria
2kkp maitoa
4kkp vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
200g sulatettua margariinia
Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito sekä kuivat ainekset. Lisää rasva taikinaan. Kaada taikina pellille ja paista 200 asteessa 20min.
Kuorrutus:
Keitä kotigastronomi cappucciino kahvia ½ dl
50g sulatettua margariinia
1pk tomusokeria
1rkl kaakaojauhetta
sulata rasva, lisää keitetty kahvi ja kaakaojauhe joukkoon. Sekoita.
Lisää tomusokeri koko ajan hämmentäen seosta.
Lisää kuorrutus piiraan päälle ja ripottele suklaa strösseliä koristeeksi.
Vaalea maustekakku
2 kanamunaa
2dl piimää
150g voita sulatettuna
4dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
2½ dl sokeria
2 rkl piparkakkumaustetta
Sekoita kuivat aineet keskenään
kulhossa ja nestemäiset keskenään.
Yhdistä seokset varovasti sekoittaen.
Paista uunin alatasossa 175 asteessa
50-60 min.