Paahtopaisti ( 8 lle)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1 kg raakakypsennettyä paahtopaistia

1½ dl punaviiniä

2 rkl punaviini- tai balsamiviinietikkaa

3 rkl öljyä

2 rkl pihvimaustetta

1tl rosmariinia

 

Sekoita marinadin ainekset. Laita liha marinointiastiaan tai muovipussiin,

valele kauttaaltaan marinadilla. Sulje pussi ja laita vuorokaudeksi

jääkaappiin, kääntele välillä. Jos käytät marinointi astiaa, sulje astia ja ime

ilma pois, anna marinoitua muutama tunti. Voit välillä päästää ilmaa

astiaan ja pumpata uudestaan, se nopeuttaa marinoitumista. Ota paisti

huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsentämistä ja anna lämmetä

läpikotaisin. Kuivaa pinta. Kuumenna valurautainen paistinpannu 2/3-

tehoisella liedellä. Levitä öljyä pannulle ja ruskista paisti. Liikuta paistia

hetken aikaa pannulla, jotta se ei tartu kiinni. Työnnä paistomittari lihan

paksuimpaan kohtaan keskelle. Pane paisti 100-asteeseen uuniin.

Paista paahtopaistia, kunnes mittari näyttää 59 astetta. Ota pannun huuhdeliemi talteen kastiketta varten. Kääri paisti leivinpaperiin tai folioon ja

anna vetäytyä puoli tuntia liinalla peitettynä. Tämän jälkeen paisti on helppo leikata ja paistimehut säilyvät paremmin lihassa. Paisti on kauttaaltaan vaalean punertavaa ja todella mehukasta. Leikkaa paisti poikisyin tukevalla kokkiveitsellä. Tarjoa paisti lämpimänä ja myöhemmin kylmänä.

 

Tee kastike, Kotigastronomin punaviini- tai paistikastike, pannun

huuhdeliemeen. Voit myös maustaa kastikkeen esim. näin:

 

Wiskikastike

Tee ruskeakastike / paistikastike pussin ohjeen mukaan pannuun huuhdeliemeen, mausta tilkalla wiskiä, kiehauta kasaan.

 

 

 

 

 

 

Pippurilohi ja valkosipulidippiä

4 annosta

Kala

4      viipaletta lohta a 150g

2tl    sitruunapippuria

1tl    pippuriseos Rubinoa 

1rkl  öljyä

Kastike:  Valkosipulidippi

Lisäke: esim. kasvisnyytit

Kuivaa lohiviipaleet, voitele ne öljyllä.

Mausta lohipalat pari tuntia ennen grillausta.

Grillaa lohiviipaleita 3-4 minuuttia molemmilta

puolilta.

Tarkkaile kypsyyttä selkäruodon kohdalta.

Kala on kypsää, kun liha on kiinteää ja

vaaleanpunaista.

 

Kesäinen kasvisvokki 

 

Erinlaisia kasviksia ja juureksia pilkottuna esim :

 

porkkanaa

parsakaalta

purjoa

sipulia

kesäkurpitsaa

kiinankaalta

paprikaa

 

Mausteet:

valkosipulirouhetta,vegetarian-aromimaustetta,pippuriseos rubinoa,

currya,chiliä,ripaus kaardemummaa 

 

Laita vokkiin kasvisöljyä ja valkosipulirouhetta,kuullota kasvikset nopeasti,

mausta kasvikset ja hauduta miedolla lämmöllä kypsiksi.

Kasvisvokin voit tarjota kurkumalla maustetun riisin kera.

Kastikkeeksi sopii hyvin tzaziki tai valkosipulidippi kastike.

 

 

 

Pippurimarinoitu lohi

 

1 vaihe

 

1 kg lohta fileinä

2 tl Pippuriseos Rubinoa

1 rkl karkeaa suolaa

 

Ripottele fileille suola ja pippuriseos ,anna marinoitua

jääkaapissa n.1 vrk. Raaputa pippuriseos pois.

 

2 vaihe

1 tl Sitruunapippuria

½ tl sokeria

tilliä

Ripottele kalalle sitruunapippuri ja sokeri, peitä tuoreella

 tillillä ja marinoi vielä n. 1 vrk.

 

 

Parsakeitto ja Pekonikrutongit

leipää

voita

ripaus pekoniliemijauhetta

Kuutioi leipä, sulata voita pannulla, ripottele pekoniliemijauhetta pannulle. Paista leipäkuutiot kullanruskeiksi. Tarjoa Parsakeitto alkuruokana krutonkien kera. Tee keitto pussin ohjeen mukaan.

 

Kuorrukeperunat

perunoita

öljyä

Perunakuorruketta (Valkosipuli&Yrtti tai Sipuli&Ruohosipuli)

Tee perunat uunissa perunakuorrukepussin ohjeen mukaan.

 

Chimichurri-broileri

maustamattomia broilerin rintafileitä

öljyä

valmista Chimichurrikastiketta

Notkista Chimichurri vielä tilkalla öljyä ja pyöräytä fileet kastikkeessa. Paista pannulla tai uunissa perunoiden kanssa. Viipaloi broilerifilee poikittain. Tarjoa perunoiden ja vihreän salaatin ja Chimichurri-kastikkeen kanssa.

Vinkki: Jos haluat miedomman makuisen kastikkeen, sekoita 1 tl  valmista Chimichurria kermaviiliin.

 

Lohta Piri-piri pintaan

lohta

Piri-piriä, suolaa

Pyöräytä kala piripirissä. Paista kala pannulla. Voit valella kalaa paiston aikana Piri-pirillä. Ripauta paistetulle kalalle suolaa. Tarjoa perunoiden ja vihreän salaatin kera.

 

Höyrytetyt kasvikset Chimichurri-maustevoilla

1 annos Chimichurria

100 g voita

Sekoita pehmeään voihin valmista Chimichurri-kastiketta. Tarjoa höyrytettyjen kasvisten kera.

 

Täytetyt kasvikset

paprikaa, pihvitomaatteja, kesäkurpitsaa koverrettuna

Täytä mieleiselläsi valmiilla Kotigastronomi Padalla, ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 oC noin 30 min. Esim:

  • Valmista Thai-pata kookosmaitoon, lisää broileria, vähän Piri-Piriä, tarkista suola.

  • Valmista Intian-pata, lisää  broileria tai purkki ananaspaloja (voit lisätä aurajuustoa juustoraasteeseen).

  • Valmista Tex-mex-pata, lisää jauhelihaa.

 

Appelsiinilla maustettu uunilohi

 

4 annosta

n.800g lohifilettä

2 rkl soijakastiketta

2 rkl appelsiinitäysmehua

Mausteseos

½dl korianteria silputtuna

2-3 rkl seesaminsiemeniä

2tl inkivääriä raastettuna

2-3tl appelsiininkuorta raastettuna

noin 1 tl suolaa

½tl rosepippuria

päälle

1 appelsiini

poista lohifileestä ruodot. Nosta kala voideltuun uunivuokaan.

 Valele fileelle soijakastiketta ja appelsiinimehua. Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään

ja levitä seos tasaisesti kalalle. Kypsennä 200 asteessa 20-30 min kalan koosta riippuen.

Leikkaa terävällä veitsellä appelsiinista kuori ja valkoinen osa pois.

Leikkaa appelsiinista kalvottomia viipaleita ja koristele niillä kypsä kala.

Tarjoa keitetyn riisin tai perunoiden ja vihreän salaatin kanssa.

 

Maukas piirakka

 

piirakka lehtitaikina levy

kotigastronomin kasvispata ainekset

700 g jauhelihaa

1prk tonnikalaa

1prk ananaspaloja

kotigastronomin juustokastike jauhetta

juustoa

oreganoa

 

Keitä kasvispata aines, ruskista jauheliha ja kauli lehtitaikina pellille.

kun pata ainekset kypsiä lisää joukkoon jauheliha. Halutessasi voit laittaa

kaulitun lehtitaikinan päälle ensin ketsuppia.

Kaada pata aines jauheliha seos pellille. Lisää tonnikala ja ananaspalat.

Ripottele mielesi mukaan juustokastike jauhetta ja juustoraastetta päällimmäiseksi.

Halutessasi laita vielä oreganoa. Paista 200 asteessa n.20 min.

 

 

Pasta bolognese

4-5 hengelle

 

400-500 g jauhelihaa

sipuli

valkosipulia tai valkosipulijauhetta/-rouhetta

tomaattimurskaa

pekonia

1-2 rkl kotigastronomi ruskeakastikejauhetta

bolognese-maustetta

 

Ruskista jauheliha, pekoni, sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattimurska, kastikejauhe ja maun mukaan bolognesemaustetta. Tarkista maku. Hauduta

hiljalleen sen aikaa, kun pastat kiehuvat.

 

 

 

 
nopic.jpg