Hyytelötorttu punaherukoista<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

200g graahamkeksejä

75g sulatettua voita

 

Täyte:

3 liivatelehteä

2dl kuohukermaa

1dl sokeria

1tl vaniliinisokeria

1tlk kermaviiliä

2dl punaherukkasosetta

 

Hienonna keksit, sekoita joukkoon jäähtynyt voisula.

 

Pehmennä liivatetta kylmässä vedessä 5 min. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Liota liivatteet ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä.

 

Yhdistä kermaviili, vaniliinisokeri ja marjasose lisää huoneenlämpöinen liivateliuos. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.

 

Levitä täyte torttupohjalle ja pane jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

 

Aila-tädin piimähyytelökakku
(14 annosta)

Pohja:
200 g Digestive- keksejä
75 g voita

Täyte:
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 dl piimää
2 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä

Päälle:
2 prk Mango- tai hedelmäsosetta
kermavaahtoa
sitruunamelissaa

1. Hienonna keksit.
2. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
3. Painele muruseos irtopohjavuokaan.
4. Pane täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
5. Sekoita sokerit piimän joukkoon.
6. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen.
7. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä.
8. Sulata ne lähes kiehuvaan sitruunamehuun.
9. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen.
10. Kaada vuokaan.
11. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan.
12. Levitä päälle mango- tai hedelmäsosetta.
13. Koristele kermavaahdolla ja sitruunamelissan oksilla

 

 

Minttusuklaa-hyytelökakku

Pohja:
200 g Digestive- keksejä
75 g leivontamargariinia (huom! ei voita)

1. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva joukkoon.
2. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle.
3. Kaikkein parhaiten onnistut, kun otat irtopohjavuoasta käyttöön vain reunat, ja painelet muruseoksen reunojen sisään suoraan tarjoilulautaselle.
4. Näin kakku pysyy ehjänä, eikä rikkoonnut vuokasta siirrettäessä.
5. Voita käytettäessä pohja kovenee ja on tosi vaikea leikata.

Täyte:
3 liivatelehteä
2 rkl KUUMAA kahvia
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk ranskankermaa (1,25 dl muistaakseni)
170 g suklaata (Maraboun Minttukrokantti paras)

1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 10 min.
2. Purista lehdistä vesi pois, ja yhdistä lutuset lehdet kuuman kahviin.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Lisää siihen sokerit.
5. Lisää ranskankerma kermavaahtoon.
6. Sulata suklaa ja lisää se kermaseokseen.
7. Lopuksi lisää kahvi-liivateseos hyvin vatkaten.
8. Kaada seos keksipohjan päälle, ja laita jääkaappiin hyytymään väh. 3 tunniksi. (yön yli käy ihan hyvin, ei mene miksikään.)
9. Jos käytät kerman tilalta esim. Floran vispijuttuja (2 dl:n prk), lisää varalta yksi liivatelehti lisää.

 

 

 

Passionjuustokakku
(12 palaa)

Pohja:
10 digestive light tai ruiskeksiä (rasvaa max 16 %)
10 mariekeksiä (rasvaa n. 10 %) tai 5 weetabix-muroketta
4 rkl (45 g) kevytmargariinia (rasvaa max 40 %)
1 pieni prk ananasmurskaa mehuineen

1. Vuoraa irtoreunaisen vuoan pohja leivinpaperilla.
2. Murenna keksit hienoksi ja lisää joukkoon voisula.
3. Levitä seos tasaisesti vuoan pohjalle.
4. Lisää ananasmurska.
5. Laita pohja kylmään.

Täyte:
3 rkl ohrakasjauhoa
1 kananmuna
4 dl rasvatonta maitoa
4-5 liivatelehteä
150 g maustamatonta kevytsulatejuustoa tai kevyttuorejuustoa (rasvaa max 10 %)
250 g maitorahkaa
3 rkl sitruunanmehua + 1 tl raastettua sitruunankuorta
4 tl vaniljasokeria
1,5 dl tai maun mukaan makeutusjauhetta(esim. Canderel tai Hermesetas)
1 1/4 dl kylmää rasvatonta maitoa

1. Vatkaa ohrakas ja kananmuna maidon joukkoon.
2. Kuumenna seos kiehuvaksi mikrossa tai kattilassa liedellä vatkaten ettei seos paakkuunnu.
3. Anna kiehua 2 minuuttia (= ohrakkaan kypsymisaika) ja sekoita välillä.
4. Purista vedessä liotetuista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet yksitellen suoraan kuumaan maitokiisseliin.
5. Anna jäähtyä sekoittaen usein jäähtymisen aikana.
6. Sekoita keskenään sulate/tuorejuusto sekä rahka kiiltäväksi seokseksi.
7. Lisää seos maitokiisselin joukkoon kiisselin jäähdyttyä.
8. Vatkaa lopuksi kylmä, rasvaton maito vaahdoksi, sekoita nopeasti täytteen joukkoon ja mausta täyte herkulliseksi vaniljasokerilla, sitruunanmehulla ja -kuorella sekä makusi mukaan makeutusjauheella.
9. Huom! seos saa olla täyteläisen makea!
10. Kaada seos välittömästi kakkuvuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään useaksi tunniksi tai yön/päivän yli.
11. Irrota kakku varovasti irtopohjavuoasta, aseta tarjoiluastiaan, poista pohjakelmu ja koristele.

Pinnalle:
4:n passionhedelmän hedelmäliha

 

 

Mangotuorejuustokakku
10-15:lle

1 pkt digestive keksejä
100 g voi- tai margariinisulaa
3 prk Piltti mangososetta
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä

1. Murskaa digestive-keksit hienoksi muruksi ja lisää sula rasva sekaan.
2. Kelmuta irtopohjavuoka ja painele digestivemassa vuoan pohjalle tasaisesti.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, tuorejuusto ja mangosose.
4. Lisää liotetut liivatteet pieneen tippaan kuumaa vettä ja anna jäähtyä ennen mango-kermaseoksen sekaan lisäystä.
5. Kaada seos vuokaan digestivelevyn päälle.
6. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään

 

 

Kookos-juustokakut
(6 annosta)

100 g digestive-keksejä
50 g voita
0,5 dl tomusokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa.
2. Pane voi ja sokeri kattilaan.
3. Sulata ne pienellä lämmöllä.
4. Anna seoksen jäähtyä hivenen.
5. Lisää joukkoon keksinmurut.
6. Ota 6 pientä korkeareunaista vuokaa.
7. Voitele ne öljyllä.
8. Painele keksiseos vuokiin ja jäähdytä.

Täyte:
4 dl kookosmaitoa
1 vaniljatanko
2 dl maitoa
4 keltuaista
1,5 dl sokeria
2 rkl liivatejauhetta
150 g mascarponea
4 rkl kookoslikööriä

1. Kaada kookosmaito ja tavallinen maito kattilaan ja vatkaa seos.
2. Lisää halkaistu vaniljatanko ja raaputa siemenet maitoon.
3. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.
4. Nosta kattila liedeltä ja poista vaniljatanko.
5. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
6. Kaada seos kuuman kookosmaidon joukkoon ja sekoita.
7. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes seos paksunee.
8. Kaada seos kulhoon, peitä ja anna jäähtyä.
9. Lusikoi liivatejauhe pieneen kuumankestävään kulhoon, jossa on vettä 0,5 desiä ja anna jauheen liota kuohkeaksi.
10. Siirrä kulho vesihauteeseen, kattilan päälle.
11. Kiehauta vesi ja pidä seosta vesihauteessa, kunnes se on kirkasta.
12. Sekoita aina välillä.
13. Pane juusto toiseen kulhoon, sekoita joukkoon likööri ja yhdistä seos kookosmaito-munaseokseen.
14. Lisää joukkoon liivate ja anna seoksen jäähtyä 15 minuuttia, kunnes seos sakenee.
15. Annostele seos vuokiin ja nosta ne kylmään hyytymään kolmeksi tunniksi.

 

 

 

 

 

 

Appelsiini-pähkinä-juustokakku
12 annosta

Pohja
1 pkt (150 g) Digestive-keksejä
75 g Valio voita

Täyte
5 (à 2 g) liivatelehteä
1 rkl Valio appelsiinitäysmehua
2 prk (à 200 g) Hovi kevyt maustamatonta
(2 dl kinuskikastiketta)
2 pussia (à 70 g) saksanpähkinöitä
2 dl Valio kuohukermaa

Päälle
3 makeaa appelsiinia, esim. veriappelsiinia
1 dl Valio appelsiinitäysmehua
1 dl hyytelösokeria
(saksanpähkinärouhetta)

1. Jauha keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
2. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala halkaisijaltaan 22-24 cm:n irtopohjavuokaan.
3. Levitä muruseos pohjalle.
4. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
5. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun.
6. Sekoita tuorejuusto, kinuskikastike ja rouhitut saksanpähkinät kulhossa ja lisää liivate ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen.
7. Sekoita täytteeseen viimeiseksi vaahdotettu kerma.
8. Kaada seos vuokaan.
9. Peitä vuoka esim. alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi, mutta mieluiten seuraavaan päivään.

Valmista appelsiinipäällys, kun kakku on ollut hyytymässä muutaman tunnin.
10. Leikkaa appelsiineista kuori terävällä veitsellä.
11. Leikkaa lohkot kalvottomiksi ja paloittele lohkot.
12. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri.
13. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa.
14. Ota kattila levyltä ja lisää joukkoon appelsiinipalat.
15. Anna hieman jäähtyä ja levitä kakulle vuokaan.
16. Anna hyytyä hyvin.
17. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja nosta tarjolle.
18. Painele kakun reunoille pähkinärouhetta, jos haluat

 

 

Namijuoma
(3-4 annosta)

4 dl mansikoita
2 dl piimää
3 rkl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
kermavaahtoa
digestive-keksejä

1. Survo mansikat ja mausta pienellä määrällä sokeria.
2. Sekoita kaikki ainekset.
3. Korista kermavaahdolla ja digestive-keksimuruilla.

 

Keksipohjainen torttu

1. Valmista pohja irtopohjalliseen kakkuvuokaan murskatuista kekseistä (esim. Digestive) ja notkistetusta voista.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Sekoita kermavaahdon joukkoon liivatejauhetta pakkauksen ohjeen mukaan, Nescafe Ice Coffee -jauhetta, sulatettua suklaata ja suklaahippuja.
4. Levitä tasaisesti keksipohjan päälle.
5. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.

 

 

Jäädytetyt Iris Coffee-leivokset
(n. 12 annosta)

175 g tummia täytekeksejä, tms.
(esim. Pirkka Daniela, digestive)

Täyte:
3 dl vispikermaa
1 rlk Nescafén murukahvia
1 rlk viskiä
2 munaa
1 dl fariinisokeria
ananaskirsikoita

1. Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa.
2. Levitä 2/3 muruista leivinpaperilla vuoratun, suorakaiteen muotoisen (n. 20 x 28 cm) laidallisen ja pakastusta kestävän astian pohjalle.
3. Vatkaa murukahvilla maustettu kerma vaahdoksi.
4. Sekoita viski kermavaahtoon.
5. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi.
6. Yhdistä kermavaahto muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
7. Kaada täyte vuokaan ja levitä tasaiseksi.
8. Koristele lopuilla keksimuruilla.
9. Peitä foliolla ja pakasta vähintään viisi tuntia tai yön yli.
10. Nosta jäinen kakku leivinpaperin avulla leikkuulaudalle ja leikkaa neliöiksi.
11. Anna sulaa jääkaapissa n. 15 min. ennen tarjoilua.
12. Koristele halutessasi ananaskirsikoilla.

 

Valkosuklaatorttu 3

200 g digestive-keksejä
80 g voita

Täyte:
3 kananmunaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
250 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa

1. Hienonna keksit esimerkiksi monitoimikoneessa.
2. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
3. Painele seos lämpimänä leivinpaperilla peitetyn irtoreunaisen vuoan pohjalle (vuoan halkaisija 2324 cm).
4. Erota valkuaiset ja keltuaiset.
5. Sekoita tuorejuuston joukkoon keltuaiset ja sokerit.
6. Pehmennä liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia ja liuota ne sitten pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä.
7. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
8. Vatkaa valkuaiset ja kerma erikseen vaahdoksi.
9. Sekoita tuorejuustoseokseen sula suklaa ja sitten jäähtynyt liivateliuos.
10. Lisää lopuksi kevyesti nostellen kerma- ja valkuaisvaahto.
11. Lisää seos vuokaan murupohjan päälle.
12. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai ainakin muutaman tunnin.

 

 

Jääsuklaakakku
16-18 viipaletta

250 g kookosrasvaa
2 munaa
3 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
22-25 neliskulmaista tai pyöreää keksiä (esim. digestive)
voipaperi

1. Vuoraa pitkänomainen vuoka voipaperilla.
2. Sulata kookosrasva varovasti miedolla lämmöllä.
3. Se ei saa kuumeta liikaa.
4. Nosta sulanut kookosrasva syrjään.
5. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
6. Lisää kaakaojauho.
7. Vatkaa ja kaada haalea kookosrasva seokseen ohuena nauhana.
8. Jos rasva on liian kuumaa, seos voi juoksettua.
9. Levitä kerros suklaatahnaa vuoan pohjalle.
10. Lado päälle keksejä ja sen jälkeen vuorotellen keksejä ja suklaatahnaa.
11. Laita ylimmäiseen kerrokseen suklaata.
12. Nosta vuoka viileään, jotta tahna jähmettyy.
13. Säilytä kakkua jääkaapissa ja leikkaa tarjolle ohuita siivuja.

 

Sitruunahyydyke

4 Digestive-keksiä
4 rkl sulatettua voita
2 dl kuohukermaa
4 rkl sitruunatuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl vaniljasokeria
3 rkl sokeria
vajaa 1 rkl liivatejauhetta
1 sitruunan mehu
2 rkl appelsiinimarmeladia
3 rkl sokeria
3 rkl hyytelösokeria

1. Murskaa keksit monitoimikoneessa.
2. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
3. Painele kerros keksimurskaa tarjoiluastian pohjalle tiiviisti ja laita tarjoiluastia jääkaappiin.
4. Laita kerma, tuorejuusto, sokeri ja sitruunankuoriraaste kattilaan.
5. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi.
6. Lisää vaniljasokeri.
7. Nosta kattila liedeltä.
8. Liota liivatejauhe pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada seos kattilaan.
9. Annostele täytettä tarjoilukulhoihin keksipohjan päälle.
10. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3-4 tuntia.
11. Sekoita sitruunamehu, appelsiinimarmeladi ja sokeri kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi.
12. Lisää hyytelösokeri.
13. anna kiehahtaa.
14. Annostele sitruunakiille tarjoilukulhoissa ohueksi kerrokseksi hyytyneen kerma-juusto-täytteen päälle.
15. Anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia.
16. Koristele jälkiruoka sitruunamelissan lehdillä.

 

Kevyt keksipiirakka

Pohja:
2 dl Digestive -tyyppisen keksin muruja
2 rkl sokeria
1/2 tl kanelia
2 rkl voita tai margariinia

1. Sekoita pohjan aineet.
2. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija noin 21 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Jäähdytä pohjaa hetki viileässä.

Täyte:
200 g raejuustoa
200 g maitorahkaa
2 tl sitruunamehua
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl Minicol Omega kananmunavalmistetta (tai 3 kananmunaa)

4. Sekoita raejuusto massaksi esimerkiksi sauvasekoittimella.
5. Lisää massaan maitorahka, sitruunamehu, sokeri ja munavalmiste tai munat.
6. Sekoita täyte tasaiseksi.
7. Kaada täyte pohjan päälle.
8. Paista piirakkaa 175 asteessa 45-55 minuuttia.

Päälle:
tomusokeria

9. Ripottele jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria.

 

Raikas mansikkahyytelökakku
(10-12 palaa)

1. Laita uuni kuumenemaan 200 C lämpötilaan.

Pohja:
75 g margariinia
0,5 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 kananmunaa

2. Mittaa margariini, sokeri, jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja nypi taikinaksi.
3. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Vuokaan:
margariinia, korppujauhoja

4. Levitä taikinasta tasainen pohja margariinilla voidellun, korppujauhotetun irtopohjavuoan pohjalle.
5. Paista uunissa kypsäksi, noin 15 minuuttia.
6. Jäähdytä pohja.

Täyte:
5 liivatelehteä
2,5 dl vispautuvaa vanilliinikastiketta
0,6 l tuoreita tai 300 g pakastettuja mansikoita
2,5 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl sokeria
0,5 sitruunan mehu

Koristeeksi:
mansikoita, vaniljatomusokeria

7. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
8. Vispaa vanilliinikastike vaahdoksi.
9. Lisää joukkoon haarukalla rouhitut mansikat, jogurtti, sokeri ja sitruunamehu.
10. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatelehdet.
11. Sekoita liivateliuos huolellisesti ja lisää täytteeseen.
12. Levitä täyte vuokaan kakkupohjalle.
13. Peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
14. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille.
15. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.

Muuta:
Voit valmistaa kakkuun pohjan ilman uunia margariinista (75 g) ja Digestive-kekseistä (8 kpl). Lisää mausteeksi kanelia (1 tl).