Kuivatut marjat ja hedelmät <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Aprikoosi, rikitön
Aprikoosi sisältää runsaasti kivennäis- ja hivenaineita, proteiineja sekä hedelmä- ja rypälesokeria, A-, B1- B2- ja C-vitamiineja sekä beetakaroteenia 4,6 mg / 100g. Aprikoosi auttaa ruoansulatusta.
Käyttö: Jälkiruoissa ja leivonnaisissa.
Liottamalla saa terveellisen ja maistuvan jälkiruoan. Aprikoosista saa helposti myös hilloa; keitetään runsaassa vedessä hilloksi, halutessa voi lisätä sokeria.
Karpalo, kevyesti sokeroitu
Ainekset: Karpalo, sokeri auringonkukkaöljy.
Käyttö: Makeisena, myslin yms. kanssa ja jälkiruuissa.
Rohdoskäyttö: Karpaloa käytetään naisten toistuvien virtsatietulehdusten täydentävänä hoitona meillä ja muualla. Marjoja käytetään myös parantamaan mahan ja suoliston toimintaa sekä vähähappoisen vatsan hoitoon.
Kiivi, sokeroitu
Käyttö: Käytetään sellaisenaan makeisena tai jälkiruokien kanssa. Sisältää runsaasti C-vitamiinia.
Ainekset: Kiivi, sokeri, säilöntäaine E220.
Mansikka, sokeroitu
Käyttö: Käytetään sellaisenaan makeisena tai jälkiruokien kanssa.
Ainekset: Mansikka, sokeri, säilöntäaine E220.
Leivontatuotteet
Leivinjauhe
Ainekset: Natriumpyrofosfaatti, natriumkarbonaatti, maissin tärkkelys, sitruunahappo.
Käyttö: Leivonnaisten kohotusaine.
Laktoositon, gluteeniton ja maidoton
Muffins-mix
Ainekset: vehnäjauho, sokeri, vehnätärkkelys, kokomunajauhe, munanvalkuaisjauhe, maltodextriini, kalsiumfosfaatti (E 450), suola, karboksimetyyliselluloosa (E 466), aromiaine, väriaine (E 160a).
Valmistusohjeet: (7 -10 kpl) Sekoita 200 g jauhetta (n. 2,75 dl) ja 0,7 dl kasvisöljyä, sekoita vatkaimella 3-5 minuuttia, lisää 0,8 dl vettä ja vatkaa vielä 2 minuttia. Paistoaika n. 20 minuttia 190 asteessa. Säilytä kuivassa ja viileässä.
Laktoositon ja maidoton
Muffins-mix Minttu-suklaa
Ainekset: Sokeri, vehnäjauho, suklaarouhe, munajauhe, vehnätärkkelys, dekstroosi, nostatusaine (E450, E500), kaakaojauhe, maltodextriini, munanvalkuaisjauhe, säilöntäaine E202, vanilliini, maissitärkkelys.
Säilytys: Viileässä ja kuivassa.
Valmistusohjeet: (n. 16 kpl) Sekoita pussi jauhetta ja 1 dl kasvisöljyä, sekoita n.3-5 min, lisää 1 dl vettä ja sekoita 2 min. Paista uunissa 180 asteessa n. 20 min.
Muffins-mix Sitruuna
Ainekset: Vehnäjauho, sokeri, munajauhe, dekstroosi, munan-valkuaisjauhe, nostatusaine (E450, E500), luontainen sitruuna-aromi, säilöntäaine E202, suola, vanilliiniaromi, maissitärkkelys.
Säilytys: Viileässä ja kuivassa.
Valmistusohjeet: (n. 16 kpl) Sekoita pussi jauhetta ja 1,25 dl kasvisöljyä, sekoita n.3-5 min, lisää 1,25 dl vettä ja sekoita 2 min. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min.
Piparkakkumauste
Ainekset: Kaneli, neilikka, kardemumma.
Käyttö: Pipar- ja maustekakkuihin, makeisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin.
Annostelu: 1 rkl jauhetta / 2 dl jauhoja.
Laktoositon, gluteeniton ja maidoton
Pullamauste
Ainekset: Glukoosi, kardemumma, pomeranssinkuori.
Helppoa pullan maustamista: 3 tl pullamaustetta 1/2 kiloon taikinaa.
Laktoositon, gluteeniton ja maidoton
Sitruunajauhe
Sitruunajauhe korvaa ruoanlaitossa sitruunan kuoren ja mehun käytön.
Käytä sitruunajauhetta
kalaruokiin
leivontaan vaikka Sitruunakakku
rahkaan ja kreemin joukkoon
simaan ja muihin juomiin.
teen joukkoon; liukenee hyvin kuumaan veteen (¼ tl jauhetta / 2 dl teetä)
kastikkeet, joihin halutaan sitruunan makua
Sitruunakastike: 1½ tl Sitruunajauhetta ½ dl:aan Hollandaise-kastikejauhetta. Sopii hyvin myös Bearnaise-, Curry- ja Kalakastikkeeseen.
Sitruuna-vanilliinikreemi: n. 2 tl jauhetta 1 dl:aan kreemijauhetta ja 2½ dl vettä.
Sitruunajauhe on hyvin riittoisaa, annostus yleensä vain ½ tl 2 tl. Sitruunajauhe säilyy hyvin.
Ainekset: Maltodextriini (pilkottua glukoosia), sitruuna-aromi (sisältää sitruunaa).
Maltodextriini estää sitruuna-aromia paakkuuntumasta, helpottaa annostelua ja liukenemista nesteisiin. Sitruuna-aromi sisältää sekä sitruuna-aromia että luontaista sitruunaa.
Tumma kuorrute
Ainekset: Sokeri, kovetettu kasvirasva, kaakaojauhe, emulgointiaine (E322), luontaisen kaltainen aromi (sis. mm. vanilliinia).
Valmistusohje: Sulatetaan juoksevaksi vesihauteessa tai mikrossa.
Käyttö: Kakkujen, leivonnaisten ja jälkiruokien koristeluun ja kuorrutukseen. Sulatetaan vesihauteessa tai mikrossa.
Laktoositon, gluteeniton ja maidoton
Tuulihattujauhe
Ainekset: Vehnäjauho, kananmunajauhe, margariini, tärkkelys, leivinjauhe, suola.
Valmistusohjeet: (25 kpl) sekoita 3 dl jauhetta (200 g) ja 3 dl vettä (40-50 asteista). Sekoita vatkaimella 1 minutti nopeudella 1 ja 2 minuuttia nopeudella 2. Paistoaika n. 20 min, 220 asteessa. Säilytä kuivassa ja viileässä.
Laktoositon ja maidoton.
Vanilliinikreemi
Ainekset: Sokeri, sakeuttamisaine E1414, E404, kasvisrasvajauhe (sisältää maitoproteiinia), suola, aromit (mm. vanilliini), väri E160a.
Valmistusohje: Sekoita 1 dl jauhetta ja 2½ dl vettä.
Seisota ½ h.
Käyttö: Kestää paistamisen ja pakastamisen.
Veteen sekoitettuna: Täytekakut, leivokset, tortut, pullat.
Kermaan sekoitettuna: Kakut, letut, marjat, erilaiset jälkiruoat.
Laktoositon ja gluteeniton
Vanilliinisokeri
Ainekset: Sokeri, luontaisenkaltaista aromia (vanilliini).
Käyttö: Jälkiruokiin ja leivontaan.
Laktoositon, gluteeniton ja maidoton.
Jälkiruokiin, leivontaan ja koristeluun
käyvät hyvin seuraavat tuotteet.
Hasselpähkinä
Kookoshiutale
Manteli lastu ja rouhe
Kirjava nomparelli
Lakritsiströsseli
Sitruunaströsseli
Suklaaströsseli