Kuivatut marjat ja hedelmät <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

579068.jpg

Aprikoosi, rikitön
Aprikoosi sisältää runsaasti kivennäis- ja hivenaineita, proteiineja sekä hedelmä- ja rypälesokeria, A-, B1- B2- ja C-vitamiineja sekä beetakaroteenia 4,6 mg / 100g. Aprikoosi auttaa ruoansulatusta.
Käyttö: Jälkiruoissa ja leivonnaisissa.
Liottamalla saa terveellisen ja maistuvan jälkiruoan. Aprikoosista saa helposti myös hilloa; keitetään runsaassa vedessä hilloksi, halutessa voi lisätä sokeria.

 

Karpalo, kevyesti sokeroitu
Ainekset:
Karpalo, sokeri auringonkukkaöljy.
Käyttö: Makeisena, myslin yms. kanssa ja jälkiruuissa.
Rohdoskäyttö: Karpaloa käytetään naisten toistuvien virtsatietulehdusten täydentävänä hoitona meillä ja muualla.  Marjoja käytetään myös parantamaan mahan ja suoliston toimintaa sekä vähähappoisen vatsan hoitoon.

Kiivi, sokeroitu
Käyttö
: Käytetään sellaisenaan makeisena tai jälkiruokien kanssa. Sisältää runsaasti C-vitamiinia.
Ainekset: Kiivi, sokeri, säilöntäaine E220.

 

Mansikka, sokeroitu
Käyttö
: Käytetään sellaisenaan makeisena tai jälkiruokien kanssa.
Ainekset: Mansikka, sokeri, säilöntäaine E220.

 

 

Leivontatuotteet

Leivinjauhe
Ainekset: Natriumpyrofosfaatti, natriumkarbonaatti, maissin tärkkelys, sitruunahappo.
Käyttö: Leivonnaisten kohotusaine.

Laktoositon, gluteeniton ja maidoton

 

Muffins-mix

Ainekset: vehnäjauho, sokeri, vehnätärkkelys, kokomunajauhe, munanvalkuaisjauhe, maltodextriini, kalsiumfosfaatti (E 450), suola, karboksimetyyliselluloosa (E 466), aromiaine, väriaine (E 160a).

Valmistusohjeet: (7 -10 kpl) Sekoita 200 g jauhetta (n. 2,75 dl) ja 0,7 dl kasvisöljyä, sekoita vatkaimella 3-5 minuuttia, lisää 0,8 dl vettä ja vatkaa vielä 2 minuttia. Paistoaika n. 20 minuttia 190 asteessa. Säilytä kuivassa ja viileässä.

Laktoositon ja maidoton

Muffins-mix Minttu-suklaa
Ainekset: Sokeri, vehnäjauho, suklaarouhe,  munajauhe, vehnätärkkelys, dekstroosi, nostatusaine (E450, E500), kaakaojauhe, maltodextriini, munanvalkuaisjauhe,  säilöntäaine E202, vanilliini, maissitärkkelys. 
Säilytys: Viileässä ja kuivassa.
Valmistusohjeet: (n. 16 kpl) Sekoita pussi jauhetta  ja  1 dl kasvisöljyä, sekoita n.3-5 min, lisää 1 dl vettä ja sekoita 2 min. Paista uunissa 180 asteessa n. 20 min. 

 

Muffins-mix Sitruuna
Ainekset
: Vehnäjauho, sokeri, munajauhe, dekstroosi, munan-valkuaisjauhe, nostatusaine (E450, E500), luontainen sitruuna-aromi, säilöntäaine E202, suola, vanilliiniaromi, maissitärkkelys.
Säilytys: Viileässä ja kuivassa.
Valmistusohjeet: (n. 16 kpl) Sekoita pussi jauhetta  ja  1,25  dl kasvisöljyä, sekoita n.3-5 min, lisää 1,25 dl vettä ja sekoita 2 min. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min. 

 

 

Piparkakkumauste
Ainekset: Kaneli, neilikka, kardemumma.
Käyttö: Pipar- ja maustekakkuihin, makeisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin.
Annostelu: 1 rkl jauhetta / 2 dl jauhoja.

Laktoositon, gluteeniton ja maidoton

Pullamauste
Ainekset
: Glukoosi, kardemumma, pomeranssinkuori.
Helppoa pullan maustamista: 3 tl pullamaustetta 1/2 kiloon taikinaa.

Laktoositon, gluteeniton ja maidoton

696874.jpg

Sitruunajauhe

Sitruunajauhe korvaa ruoanlaitossa sitruunan kuoren ja mehun käytön.

 

Käytä sitruunajauhetta

kalaruokiin

leivontaan vaikka Sitruunakakku

rahkaan ja kreemin joukkoon

simaan ja muihin juomiin.

teen joukkoon; liukenee hyvin kuumaan veteen (¼ tl jauhetta / 2 dl teetä)

kastikkeet, joihin halutaan sitruunan makua

Sitruunakastike: 1½ tl Sitruunajauhetta  ½ dl:aan Hollandaise-kastikejauhetta. Sopii hyvin myös  Bearnaise-, Curry- ja Kalakastikkeeseen.

 

Sitruuna-vanilliinikreemi: n. 2 tl jauhetta 1 dl:aan  kreemijauhetta ja 2½ dl vettä.

 

Sitruunajauhe on hyvin riittoisaa, annostus yleensä vain ½ tl 2 tl. Sitruunajauhe säilyy hyvin. 

 

Ainekset: Maltodextriini (pilkottua glukoosia), sitruuna-aromi (sisältää sitruunaa).

 

Maltodextriini estää sitruuna-aromia paakkuuntumasta, helpottaa annostelua ja liukenemista nesteisiin.  Sitruuna-aromi sisältää sekä sitruuna-aromia että luontaista sitruunaa.

697029.jpg

 

Tumma kuorrute
Ainekset: Sokeri, kovetettu kasvirasva, kaakaojauhe, emulgointiaine (E322), luontaisen kaltainen aromi (sis. mm. vanilliinia).
Valmistusohje: Sulatetaan juoksevaksi vesihauteessa tai mikrossa.
Käyttö: Kakkujen, leivonnaisten ja jälkiruokien koristeluun ja kuorrutukseen. Sulatetaan vesihauteessa tai mikrossa.

Laktoositon, gluteeniton ja maidoton

Tuulihattujauhe

Ainekset: Vehnäjauho, kananmunajauhe, margariini, tärkkelys, leivinjauhe, suola.

Valmistusohjeet: (25 kpl) sekoita 3 dl jauhetta (200 g) ja 3 dl vettä (40-50 asteista). Sekoita vatkaimella 1 minutti nopeudella 1 ja 2 minuuttia nopeudella 2. Paistoaika n. 20 min, 220 asteessa. Säilytä kuivassa ja viileässä.

Laktoositon ja maidoton.

 

Vanilliinikreemi
Ainekset: Sokeri, sakeuttamisaine E1414, E404, kasvisrasvajauhe (sisältää maitoproteiinia), suola, aromit (mm. vanilliini), väri E160a.
Valmistusohje: Sekoita 1 dl jauhetta ja 2½ dl vettä.
Seisota ½ h.
Käyttö: Kestää paistamisen ja pakastamisen.
Veteen sekoitettuna: Täytekakut, leivokset, tortut, pullat.
Kermaan sekoitettuna: Kakut, letut, marjat, erilaiset jälkiruoat.

Laktoositon ja gluteeniton

696868.jpg

 

 

Vanilliinisokeri
Ainekset: Sokeri, luontaisenkaltaista aromia (vanilliini).
Käyttö: Jälkiruokiin ja leivontaan.

Laktoositon, gluteeniton ja maidoton.

Jälkiruokiin, leivontaan ja koristeluun

käyvät hyvin seuraavat tuotteet.

Hasselpähkinä

Kookoshiutale

Manteli lastu ja rouhe

Kirjava nomparelli

Lakritsiströsseli

Sitruunaströsseli

Suklaaströsseli