Vanilliini kreemi  <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

  Jälkiruokien kunkku !

 

Kotigastronomien Vanilliinikreemin valmistus on helppoa ja varmaa.

kreemijauhe sekoitetaan veteen, maitoon tai kermaan, annetaan tekeytyä puolisen tuntia ja herkullinen

kreemi on valmis. Se kestää paistamisen ja pakastamisen ja säilyy valmiina jääkaapissa 1-2 vrk.

Valmiissa kreemissä on herkullinen maku ja se käy leivontaan ja erinlaisiin jälkiruokiin.

Käyttökohteita on veteen sekoitettuna täytekakut,leivokset,viinerit,pullat ja piirakat.

Kermaan sekoitettuna kakut,letut,marjat ja erinlaiset jälkiruuat. Vanilliinikreemi on laktoositon ja gluteeniton.

VINKKEJÄ

1.kokeile valmista kreemiä pullapitkojen ja makeiden kahvileipien täytteenä esim.marmelaadin vieressä.

2. sekoita kreemijauhetta kevytkermaan vain puolet ohjeen määrästä ja sinulla on valmis vanilija kastike.

3. Valmista kreemiä ja vaahdota kermaa yhtä paljonmolempia,sekoita keskenään ja käytä jälkiruokien

kanssa pelkän kermavaahdon asemasta.

 

MUUNNOKSIA

1.Keitä kookoshiutaleita maidossa,siivilöi ja käytä maito kreemiin nesteenä.

2.Lisää valmiin kreemin joukkoo sitruuna-tai appelsiinimehua tai kuorta.

 

PIKAVIINERIT

1pkt  voi/lehtitaikina levyjä.

paiston kestävää marmelaadia

valmista vaniliakreemiä ( sek. veteen)

raesokeria

Tee voitaikinasta neliöitä.

Voitele munalla.

laita levylle nokare kreemiä ja marmelaadia.

Ripottele pinnalle raesokeria ja paista.

Helppoa ja nopeaa.

Jos viinereiden reunat nousevat pistele haarukalla reikiä paiston aikana.

 

TUOREJUUSTOVANUKAS

300g maustamatonta hovijuustoa

200g maitorahkaa                                                       

150g sokeria                                                             

3dl kermaa                                                                 

3dl valmista vanilliinikreemiä

Vatkaa puolet sokerista kerman kanssa ja puolet hovijuuston kanssa.Lisää joukkoon valmis kreemi ja kerma.

käytä kakkujen ja paistettavien piiraiden täytteenä.                                      

 

KREEMIOMENAPIIRAS

Pohja: 125g margariinia                                            

1½dl sokeria                 

1 muna                                                                      

1½dl vehnäjauhoja                                                     

1tl leivinjauhetta                                                            

1dl hasselpähkinärouhetta                                       

 

vaahdota rasva ja sokeri. lisätään muna ja vehnäjauho,

johon on sekoitettu leivinjauhe ja pähkinärouhe.

Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

Omenalohkoja tai sosetta

sokeria/vaniliasokeria

(omenan sijasta voit käyttää raparperia tai kasviksia )

täytä pohja omenalohkoilla ja ripottele päälle sokeria.

muna ja vehnäjauho.johon on sekoitettu leivinjauhe                 valmista kreemi. lisää siihen loput hasselpäähkinärouheesta ja kaada  

ja pähkinärouhe.painele taikina piirakkavuan pohjalle               omenalohkojen päälle. paista uunissa n.30 min 175 asteessa.

ja reunoille.

 

SUKLAAMOUSSE

Sulata 200g taloussuklaata tai valkosuklaata ja sekoita 3 dl valmista vanilliinikreemiä ja

2 dl kuohukermaa. Käytä jälkiruokana esim: kakkujentäytteenä halutessasi voit maustaa

liköörillä tai kahvilla.

 

 

ROOIBOS- VADELMAKREEMI

 

300G VADELMIA

3 DL JUGURTTIA  ( VADELMA TAI MAUSTAMATON)

1 DL  ROOIBOS TEETÄ ( VALMISTA KYLMÄNÄ)

KANELIA ( MAUN MUKAAN)

AITOA VANILIASOKERIA ( MAUN MUKAAN) TAI VANILIAA

1 DL VATKATTUA KERMA

SOSEUTA VADELMAT SAUVASEKOITTIMELLLA TAI KONEELLA. JÄTÄ MUUTAMA KORISTELUA VARTEN. SEKOITA JUGURTTI JA ROOIBOS-TEE. MAUSTA  JUGURTTI SEOS KANELILLA JA VANILIASOKERILLA/ VANILIALLA JA SEKOITA VADELMAT. VATKAA KERMA JA SEKOITA JOUKKOON. JÄÄHDYTÄ HYVIN KYLMÄSSÄ JA KORISTELE JLJELLÄ OLEVILLA

MARJOILLA ENNEN TARJOILUA.

 

 

PAPPILANHÄTÄVARA

1-2 pkt marie tai dikestive keksejä

hilloa  ( mansikka, vadelma )

valmista kreemi.

kostuta digestive keksejä maidossa tai vedessä. lado kostutetut keksit astian pohjalle ei haittaa vaikka jää rakoja.

laita keksien päälle vadelma hilloa ja sen päälle valmista kreemiä. toista tämä viellä 2-3 kertaa ja päällinmäiseksi  tulee

valmis kreemi. koristele nomparelleillä ja laita jääkaappiin joksikin aikaan vetäytymään.

 

Suklaamousse

3 dl    vahvaa kahvia (maustekahvia)
1 dl    Tummaa kuorrutetta
1 dl    vanilliinikreemijauhetta
2 dl    kermaa
2        munanvalkuaista + sokeria

Tee kahvi ja sulata siihen suklaa, jäähdytä vähän. Lisää kreemijauhe. Vatkaa kerma. Vatkaa myös valkuaiset ja sokeri. Yhdistä vaahdot. Kääntele kahvi-suklaa-vanilliinikreemi seos varovasti vaahdon sekaan.

Appelsiinimousse (sitruuna)

3 dl     vahvaa Rooibos Appelsiiniteetä
1 dl     vanilliinikreemijauhetta
1-2 tl   sitruunajauhetta
2 dl     kermaa
2         munanvalkuaista + sokeria

kermaviiliä
marjoja tai hedelmiä

Valmista Appelsiinimousse samoin kuin Suklaamousse.

Annostele Suklaa- ja Sitruunamousse maljaan vuorotellen . Väliin kermaviiliä ja marjoja tai hedelmiä.

 

Banaanisuklaaleivokset


40-50 leivosta

300 g voita tai margariinia
4 dl sokeria
5 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
4 banaania (kypsää)
1 dl vahvaa kahvijuomaa

Kuorrutus:
150 g Tummaa kuorrutetta

Koristeeksi:
Sitruuna- tai suklaaströsseleitä

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Soseuta banaanit, ja lisää ne jäähtyneen kahvin kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina uuniliinalla vuoratulle uunipannulle, ja paista 175 °C:ssa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Sulata Tumma kuorrute ja levitä se kakkulevylle. Leikkaa levy paloiksi ja viimeistele strösseleillä.

 

Pellava-omenasosekakku


200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
¾ dl pellavarouhetta
1 dl omenasosetta
2 tl kanelia
2 tl Aitoa vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2¼ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää pellavarouhe ja omenasose. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen (sihdaten). Kaada taikinaseos voideltuun ja jauhotet-tuun vuokaan. Paista 175 °C:ssa n. tunti. Anna kakun kovettua pari päivää viileässä.

Muunnos: Kuorruta Tummalla kuorrutteella.

 

Salmiakkikinuskikuorrutus

2 dl kermaa
½ dl siirappia
1 ¼ dl sokeria
½ dl Salmiakkimixeriä

Mittaa aineet kattilaan. Sekoita kunnes seos kiehahtaa ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä ilman kantta. Pyöräyttele seosta usein kunnes se sakenee. Kokele tiputtaa sitä lautaselle - jos seos ei leviä vaan jää keoksi, kuorrutus on valmista. Anna kuorrutuksen jäähtyä hetki ja valuta esimerkiksi sokerikakulle tai jäätelöannoksiin. Dippaa vaikka mansikoilla.